Mladí florbalisti iba remizovali s Nemcami. Čaká nás hra o skóre, vraví tréner

Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na MS juniorov vo florbale.
Momentka zo zápasu Slovensko - Nemecko na MS juniorov vo florbale. (Autor: facebook/Slovenský zväz florbalu (SZFB))
TASR|27. apr 2023 o 12:10 (aktualizované 27. apr 2023 o 13:07)

Slovenskí juniori si v druhom zápase pripísali premiéroví bod.

MS juniorov 2023 - skupina B

Slovensko - Nemecko 6:6 (2:2, 1:2, 3:2)

Góly SR: 16. Pacek (Šuška), 20. Batkovič, 35. Ozimý (Bielik), 41. Batkovič, 53. Šuška (Ozimý), 56. Korček (Ozimý)

390 divákov

FREDERIKSHAVN. Slovenskí florbaloví reprezentanti do 19 rokov remizovali vo svojom druhom zápase na MS juniorov v dánskom Frederikshavne s Nemeckom 6:6. Dva góly zaznamenal Šimon Batkovič.

Do tabuľky B-skupiny si pripísali prvý bod, zostali na 4. mieste o skóre za tretími Nemcami.

Mladí Slováci, ktorí predtým podľahli Švédom vysoko 2:19, sa na záver základnej skupiny stretnú so Švajčiarmi (piatok 28. apríla o 16.00 h).

Proti nim potrebujú uhrať čo najlepší výsledok, aby mohli naplniť základný cieľ - zahrať si o konečné 5. miesto na šampionáte.

Do sobotňajšieho boja o 5. priečku postúpia tímy na tretích miestach vo výkonnostne silnejších skupinách A a B.

Prvé dva tímy z B-skupiny postúpia do sobotňajšieho semifinále, ktoré sa hrá do "kríža" s dvojicou najlepších z A-skupiny.

Štvrté tímy z "áčka" a "béčka" sa dostanú do víkendovej dvojzápasovej "prelínačky" s prvými družstvami z výkonnostne slabších skupín C a D, ktorá určí poradie na 7. – 10. priečke.

Hlasy po zápase:

/zdroj: SZFB/

Jakub Horecký, tréner SR 19: "Nevstúpili sme do zápasu úplne dobre. Prvé dve tretiny nám odchádzali základné veci, herné zručnosti hráčov, príliš sme to brali na seba a ťahali loptu do plných. Našťastie sme sa v tretej tretine prebudili, ale, bohužiaľ, 20 minút na takomto fóre na úspech nestačí. Sklamala nás defenzívna fáza, ktorá bola počas dvoch rokov relatívne kvalitná, ale na tomto turnaji potrebuje zlepšiť. Pred zápasom so Švajčiarskom sme sa dostali do situácie, že tento duel bude pre nás kľúčový na tomto šampionáte, keďže je to hra o skóre. S chalanmi si to určite rozoberieme, pozrieme video, urobíme rozbor a čo najlepšie sa na zajtra pripravíme."

Mário Ozimý, najlepší hráč SR 19 v zápase: "Tento zápas som nevidel až tak svetlo, keďže sme do prvých dvoch tretín vstúpili veľmi zle a vlažne. Dostali sme zbytočné góly spred bránky, hovoríme si to stále a aj tak sa to stane. Nemôžeme vyhrať zápas, ak hráme dobre jednu tretinu. Ťažko hodnotiť môj individuálny výkon, mali sme vyhrať. Určite padli tvrdšie slová, pretože sme si ich zaslúžili za úvodné tretiny, kde sme nič nepredviedli. Chcel by som povedať, že snáď nás budú fanúšikovia na Slovensku podporovať aj naďalej, nezanevrú na nás po takýchto dvoch výkonoch a my sa to budeme snažiť odčiniť v nasledujúcich zápasoch."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Mladí florbalisti iba remizovali s Nemcami. Čaká nás hra o skóre, vraví tréner