Pomohli k splneniu cieľu a končia. S reprezentáciou sa rozlúčila dvojica opôr

Alžbeta Ďuríková (vľavo) a Michaela Šponiarová ukončili reprezentačnú kariéru.
Alžbeta Ďuríková (vľavo) a Michaela Šponiarová ukončili reprezentačnú kariéru. (Autor: IFF/FLICKR)
Sportnet|10. dec 2023 o 13:35

Obe pokorili stovku odohraných duelov.

SINGAPUR. Slovenské florbalistky splnili na svetovom šampionáte svoj cieľ, ktorým bolo piate miesto a zároveň postup na Svetové hry v roku 2025.

Na tých sa však už s najväčšou pravdepodobnosťou nezúčastnia dve dlhoročné opory družstva - Michaela Šponiarová a Alžbeta Ďuríková.

Obe sa po víťaznom stretnutí proti Poľsku v súboji o 5. miesto rozhodli, že to bol ich posledný zápas v najcennejšom drese.

Šponiarová absolvovala sedem svetových šampionátov a v spomenutom súboji proti Poľsku pokorila magickú stovku odohraných zápasov za Slovensko.

"Samozrejme, tento zápas bol pre mňa veľmi špeciálny. Som rada, že bol ukončený víťazstvom a ziskom 5. miesta, čo bol náš cieľ.

Dievčatám som v šatni povedala, že im ďakujem za všetky roky, ktoré som mohla v reprezentácii zažiť," povedala pre Slovenský zväz florbalu.

Michaela Šponiarová počas svojho 100. reprezentačného zápasu.
Michaela Šponiarová počas svojho 100. reprezentačného zápasu. (Autor: IFF/FLICKR)

"Éra starších hráčok sa končí. Tých top momentov v mojej kariére bolo viac.

Rozhodne tento koniec na 5. mieste a 100. zápas sú veľmi cenné. Aj šampionát v Bratislave zanechal vo mne neskutočný zážitok," dodala Šponiarová.

Aj Ďuríková na MS v Singapure pokorila stovku reprezentačných duelov, na konte ich má o jeden viac než jej dlhoročná spoluhráčka.

"Je to dosť zápasov a také pekné ukončenie mojej kariéry v reprezentácii," povedala Ďuríková ešte pred stretnutím o piate miesto.

Poďakovanie a ocenenie spomenutým florbalistkám po skončení MS odovzdal člen komisie IFF pre pravidlá a súťaž Teo Turay a Juraj Kašuba - vedúci družstva a zároveň manažér slovenských reprezentačných výberov. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Pomohli k splneniu cieľu a končia. S reprezentáciou sa rozlúčila dvojica opôr