Florbalisti vstúpili do kvalifikácie na MS úspešne. Deklasovali Pobrežie Slonoviny

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: SZFB - Miroslav Hýlek)
TASR|24. máj 2022 o 13:15 (aktualizované 24. máj 2022 o 18:47)

Hralo sa v novom hernom formáte.

Európska kvalifikácia MS vo florbale 2022 - F-skupina

Pobrežie Slonoviny - Slovensko 0:34 (0:13, 0:14, 0:7)

Góly: Gál 6, Dudovič 4, Kozák, Gajdoš, Miške, Kvasnica a Cvacho po 3, Grich, Ujhelyi a Virga po 2, Grlický a Gašparík po

Rozhodovali: Broman, Matti (Švéd.), bez vylúčení, 33 divákov.

Zostava SR: Klobučník - Miške, Pažák, Kozák, Mirt, Virga, Hatala - Dudovič, Gál, Gašparík - Ujhelyi, Grlický, Cvacho - Kvasnica, Gajdoš, Grich

CELANO. Slovenskí florbalisti úspešne vstúpili do európskej kvalifikácie MS 2022. Vo svojom úvodnom zápase v F-skupine na turnaji v talianskom Celane deklasovali reprezentantov Pobrežia Slonoviny 34:0.

V druhom zápase Nemci remizovali s Rakúšanmi 3:3.

Najlepším slovenským strelcom v utorkovom zápase bol so šiestimi gólmi Ladislav Gál (6+2), štyrikrát skóroval Michal Dudovič (4+2). Duel sa hral na 3x15 minút, nový formát testuje Medzinárodná florbalová federácia (IFF).

Pobrežie Slonoviny administratívne pričlenili do európskej časti kvalifikácie. Slovákom veľa nechýbalo, aby prekonali štrnásť rokov starý reprezentačný rekord, keď počas kvalifikácie v Bratislave vyhrali nad Gruzínskom 40:0.

Zverenci trénera Radomíra Mrázka sa v skupine stretnú ešte s Rakúšanmi (v stredu o 16.00 h) a Nemcami (vo štvrtok o 16.00 h). V piatok na záver odohrajú zápas o konečné umiestnenie proti súperovi z E-skupiny, v ktorej hrajú Česko, Slovinsko, Španielsko a Taliansko.

Na MS vo švajčiarskych mestách Zürich a Winterthur (5.-13. novembra) sa prebojujú najlepšie tri tímy z celého turnaja, teda obaja víťazi skupín a úspešný zo stretnutia o tretiu priečku.

Hlasy po zápase:

/zdroj: SZFB/:

Radomír Mrázek, tréner SR: "Tento súboj splnil to, čo sme od neho očakávali. Počas celého súboja sme si zahrali aktívne bago a nastrieľali sme dostatok gólov. Pricestovali sme však do prostredia, ktoré je v súčasnosti výrazne odlišné, ako je u nás.

Je tu viac ako 35 stupňov Celzia a od rána až do samého večera pečie slnko. V športovej hale je však príjemne. Zaujal ma aj netradičný úvodný míting zúčastnených krajín, ktorý prebehol v priestoroch kostola. Taliansku pohodu musíme však rýchlo odbúrať a sústrediť sa na ďalšie zápasy."

Michal Dudovič, autor štyroch gólov SR: "Bol to zápas podľa našich predstáv. Hrali sme takmer sto percent času na lopte a vyskúšali sme si rôzne kombinácie v jednotlivých formáciách. Boli sme strelecky efektívny a brali sme to ako dobrú prípravu na ďalší priebeh kvalifikácie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Florbalisti vstúpili do kvalifikácie na MS úspešne. Deklasovali Pobrežie Slonoviny