Bol najužitočnejším hráčom tímu, Dudovič je opäť florbalistom roka

Slovenský florbalista Michal Dudovič v kvalifikačnom zápase proti Veľkej Británii.
Slovenský florbalista Michal Dudovič v kvalifikačnom zápase proti Veľkej Británii. (Autor: IFF/FLICKR)
TASR|22. jún 2024 o 21:55

V ženskej kategórii triumfovala Alžbeta Ďuríková.

BRATISLAVA. Alžbeta Ďuríková a Michal Dudovič sa stali laureátmi hlavných kategórii v prestížnejšej slovenskej ankete Florbalista roka.

Ďuríková po MS 2023 v Singapure ukončila bohatú reprezentačnú kariéru. V reprezentácii odohrala 101 zápasov a ten posledný bol víťazný.

Slovenky zdolali v zápase o 5. miesto Poľsko a zabezpečili si tak účasť na Svetových hrách 2025 v Číne. Ďuríková na klubovej úrovni naďalej pokračuje v najvyššej švédskej súťaži SSL v drese FBC Kalmarsund.

V aktuálnom pôsobisku bude pokračovať aj v budúcej sezóne, kontrakt predĺžila do roku 2025. Ocenenie pre Florbalistku roka si veľmi váži:

"Som vďačná za toto ocenenie a je to pre mňa česť vyhrať túto kategóriu po takých legendách ako Lucia Košturiaková, Denisa Ferenčíková alebo Michaela Šponiarová. Vždy som sa snažila obklopiť ľuďmi, ktorí ma motivovali a ku ktorým som vzhliadala.

Práve tieto hráčky pre mňa boli a sú vzor, či už po športovej alebo životnej stránke. Toto ocenenie je taktiež také malé uznanie môjho úsilia, odhodlania a práce, ktorú som vložila do florbalu počas všetkých tých rokov.

Ocenenie ma teší a zároveň mi dodáva motiváciu na sebe ďalej pracovať a zlepšovať sa. Toto ocenenie ale nepredstavuje len nejaký môj osobný úspech, ale aj ľudí, ktorí za ním stoja, pretože bez mojich spoluhráčok, trénerov a rodiny by som dnes nebola tam, kde som."

Alžbeta Ďuríková (vľavo) a Michaela Šponiarová ukončili reprezentačnú kariéru.
Alžbeta Ďuríková (vľavo) a Michaela Šponiarová ukončili reprezentačnú kariéru. (Autor: IFF/FLICKR)

Ďuríková sa nemohla zúčastniť na galavečere osobne.

"Je to pekná udalosť, na ktorej sa môžu stretnúť všetci ľudia zainteresovaní do florbalu a oceniť tí, ktorí pre tento šport robia svoje maximum a snažia sa ho niekam posunúť," uviedla v tlačovej správe Slovenského zväzu florbalu.

Ocenenie Florbalista roka obhájil Dudovič, ktorý po vyše siedmich rokoch ukončil svoje pôsobenie vo švajčiarskom tíme SV Wiler-Ersigen.

Rozlúčka to síce nebola veselá, keďže v Superfinále prišla prehra, ale pred Dudovičom je nová výzva v podobe angažmánu v najlepšej ligovej súťaži sveta - švédskej SSL. S tímom Vipers Växjo podpísal kontrakt do roku 2026.

V uplynulej sezóne nazbieral v L-UPL (najvyššia mužská súťaž vo Švajčiarsku) dovedna 60 kanadských bodov za 36 gólov a 24 asistencií. O dva body prekonal svoj rekord zo sezóny 2022/2023. Stal sa tak najproduktívnejším hráčom svojho dnes už bývalého klubu a už sa teší na novú švédsku výzvu.

"Je to opäť raz príjemné prekvapenie a som rád, že moja celoročná práca bola takto ocenená a zároveň je to pre mňa obrovská motivácia do ďalšej sezóny v novom pôsobisku. Chcel by som aj poukázať na viacerých hráčov, ktorí podávali skvelé výkony a robili tak dobré meno slovenskému florbalu a zaslúžili by si to taktiež," dodal Dudovič k oceneniu Florbalista roka.

V kategóriách najužitočnejšia juniorka a najužitočnejší junior sezóny triumfovali Lenka Červená (FBK Harvard Partizánske) a Máriov Ozimý (FBK AS Trenčín).

Obaja presvedčili odbornú komisiu a rovnako aj fanúšikov, ktorí mohli vôbec prvýkrát prehovoriť do celkového poradia šiestich vybraných kategórií.

Ocenenie za úspechy v reprezentácii si prebralo trénerské duo Michal Jedlička a Dušan Ďuríček, ktorí so svojimi zverenkyňami dokázali na MS 2023 v Singapure vybojovať 5. miesto a postúpiť na Svetové hry v Číne.

V máji obsadil slovenský výber junioriek zhodnú pozíciu na MS vo Fínsku a oba výbery už stabilne patria do TOP 6 tímov na svete.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Bol najužitočnejším hráčom tímu, Dudovič je opäť florbalistom roka