Fínsko na MS v hokeji 2021
Fínsko
MS v hokeji 2021
27.05.2021, Skupina B
3 - 0
2:0, 1:0, 0:0
Taliansko na MS v hokeji 2021
Taliansko

Fínsko - Taliansko: ONLINE z MS v hokeji 2021

Fínsko vs. Taliansko: ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021 dnes.
Fínsko vs. Taliansko: ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021 dnes. (Zdroj: Sportnet)
Sportnet|27. máj 2021 o 10:00 (aktualizované 27. máj 2021 o 19:09)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021: Fínsko - Taliansko.

RIGA. Fínsko a Taliansko dnes odohrali ďalší zápas na MS v hokeji 2021, ktoré hostí lotyšská Riga. Fínsko podľa predpokladov vyhralo jasne 3:0.

Pozrite si tiež aktuálne tabuľky a celkový program šampionátu a podrobný priebeh zápasu Fínsko - Taliansko.

ONLINE PRENOS: Fínsko - Taliansko (LIVE z MS v hokeji 2021 dnes)

Majstrovstvá sveta Skupina B 2020/2021
27.05.2021 o 19:15
Fínsko
3:0
(2:0, 1:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Taliansko
Prehľad
Góly a asistencie: 7. Sund (Kontiola, Innala), 9. Ruotsalainen (Ojamäki), 29. Sund (Mäenalanen, Koivisto). Rozhodca: Frandsen (DEN), Nord (SWE) – Kroyer (DEN), Lundgren (SWE).
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Ďalší program:

Fínsko
Sobota 29. 5. 2021, 19:15: Nemecko – Fínsko

Taliansko
Sobota 29. 5. 2021, 11:15: Taliansko – Kazachstan
Fíni sa v tretej tretine svojmu súperovi prispôsobili už kompletne a aj keď mali naďalej jasnú streleckú prevahu, tak im chýbala priamočiarosť a väčšia agresivita pred bránkou. Všetky strely Fínov tak taliansky brankár Fazio bez väčších problémov vyrazil a keďže Taliani boli smerom dopredu neškodní, tak sa fínsky gólman Säteri na svoje čisté konto ani príliš nenadrel. Severania si teda pripisujú na svoje konto povinné tri body, vdaka ktorým sa dostávajú po štyroch kolách s 10 bodmi do čela skupiny B. Taliani sú jasne poslední a sú jediným tímom bez bodu.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 10:4 (36:11)
Najlepší hráči zápasu:

Fínsko – Tony Sund
Taliansko – Daniel Glira
Koniec zápasu.
59:50
Posledné sekundy sa odohrávajú v strednom pásme, kde si Fíni prihrávajú puk.
59:37
Fínsko v plnom počte.
58:52
Až po viac ako minúte sa Taliani konečne rozostavili do klasickej presilovkovej formácie a kombinujú okolo fínskej štvorice.
58:30
A nakoniec puk Anttila rovno vyhodil za taliansku bránku. Fíni už čakajú vyložene na záver zápasu.
57:58
Taliani vyhrali buly v útočnom pásme, Fíni ich ale bez väčších problémov vytláčajú k mantinelom.
57:37
Vylúčenie v tíme Fínsko (Hannes Björninen – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
57:03
Mäenalanen stratil pri prieniku do útočného pásma hokejku, nohou ale dokázal puk ešte prihrať na spoluhráčov.
56:21
Nahodenie od modrej čiary preto musel fínsky brankár Säteri vyraziť. Pokka puk hneď rozohral na opačnú stranu, za svojou bránkou ho ale zastavil taliansky gólman Fazio.
55:51
Fíni už zápas dohrávajú v pomalšom tempe, v akom hrajú snáď aj na tréningoch. Taliani majú možnosť kombinovať v útočnom pásme.
55:20
Frank pokazil i ďalší protiútok Talianov, tentokrát ofsajdom. Zápas sa už prakticky len dohráva a každému je jasné, že Fíni vyhrajú.
54:44
Taliani vyrazili do prečíslenia 3 proti 2, Frank ho ale úplne pokazil a Määttä mu dokonca puk zobral.
54:14
Ohtamaa hľadal pasom z vlastného obranného pásma na útočnej modrej čiare Kontiolu, ktorý bol ale príliš rýchly a dostal sa do ofsajdu.
53:41
Nahodenie Fínov za svojou bránkou zastavil taliansky brankár Fazio, ktorý chcel tiež rýchlo rozohrať. Puk však rýchlo získali fínski hokejisti.
53:09
Fíni sa nepresnou prihrávkou na modrú čiaru vyhnali z útočného pásma a puk skončil až u brankára Säteriho, ktorý ho rýchlo rozohral na opačnú stranu.
52:47
Fíni síce spáchali zakázané uvoľnenie, hneď po buly sa ale dostali do útočnej tretiny a Tiivola na konci ich útoku tečoval Nousiainenovo nahodenie od modrej do ochrannej siete.
52:11
Ruotsalainen prihral puk z ľavého krídla naspäť na modrú čiaru, odkiaľ strieľal Ojamäki. I tento strelecký pokus taliansky gólman Fazio vyrazil.
51:39
Fíni znovu začali ostreľovanie talianskej svätyne, Fazio ale všetky strely vidí, a tak ich bez väčších problémov vyráža.
50:59
Aj tentoraz vyrazil nahodenie od modrej taliansky brankár Fazio pred seba a Mäenalanenovi sa pri pokuse o dorážke dostal puk pod nohy. Puk ale udržal pod kontrolou.
50:24
Pakarinenovu strelu vyrazil brankár Fazio pred seba, pred ním ale nebol ani jeden z fínskych hráčov. Taliani tak puk získali.
49:49
Talianom sa po takmer minúte podarilo puk dostať aspoň do stredného pásma, nepresnou prihrávkou ale potom Marchetti vyhodil hrací predmet na zakázané uvoľnenie.
49:12
Fíni pokračujú v tlaku. Akonáhle severania na chvíľu zvýšia svoju aktivitu, tak Taliani s nimi vôbec nedokážu držať krok.
48:37
Fíni vyhrali buly, dostali sa do útočného pásma a začali ostreľovať taliansku bránku. Tú dlho nemohli trafiť a podarilo sa to až Koivistovi, ktorý od modrej namieril do brankára Fazia.
47:53
Taliani mohli po zisku puku dokonca zaútočiť, opäť im v tom ale zabránil ofsajd, v ktorom sa tentokrát ocitol Hochkofler.
47:20
Pokka dvakrát z rovnakého miesta nahodil puk na taliansku bránku, v oboch prípadoch ho ale brankár Fazio vyrazil a potom ho jeho spoluhráči vyhodili.
47:00
Vysoký forčeking Fínov ale donútil talianskych hokejistov k ďalšej chybe v rozohrávke, po ktorej musel gólman Fazio zasiahnuť proti Nousiainenovej strele z pravého kruhu.
46:30
Oba tímy si nepresnými rozohrávkami v strednom pásme vymenili kontrolu nad pukom a ten napokon skončil na hokejkách Talianov.
45:56
Anttila sa od mantinelu pretlačil až pred talianskeho brankára, namieril ale len do Fazia. Fíni potom odišli striedať.
45:33
Fíni preto mohli zaútočiť a po niekoľkých prihrávkach nahodil puk od modrej na teč Pokka. Žiadny z jeho spoluhráčov hrací predmet nezasiahol a ten tak skončil v lapačke brankára Fazia.
44:56
Taliani ďalšie vhadzovanie vyhrali a rýchlo prestriedali. Rozohrávka ich následného útoku sa v strednom pásme rozbila o zoradenú fínsku obranu.
44:19
Fíni síce vyhrali buly, pri mantineli ale puk vybojovali Taliani a Gander puk opäť vyhodil na zakázané uvoľnenie.
43:58
Fíni sa síce dostali do útočného pásma, ich nahodenie ale brankár Fazio vyrazil a Taliani potom puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
43:08
Ani tentoraz ale útok Talianska k ničomu neviedol, pretože Frank sa pri prechode útočnej modrej čiary previnil proti pravidlám ofsajdom.
42:34
Puustinen z voleja z pravého krídla minul Faziovu bránku. Taliani odpovedali svojou protiakciou, ktorou sa dostali do útočného pásma.
42:06
Taliansku rozohrávku Fíni vystihli, s pukom sa ale opäť vrátili do vlastnej obrannej tretiny.
41:29
Pokka našiel presnou kolmicou na ľavé krídlo Ruotsalainena, ktorý ale namiesto priamej strely začal kľučkovať. Taliani mu tak puk vypichli.
41:00
Tam sa Taliani popri mantineli doslova pretlačili až za fínsku bránku, kde však v súboji s obrancami o puk prišli.
40:25
Fíni vyhrali úvodné vhadzovanie, prvý útok sa im ale nevydaril a pod tlakom sa museli vrátiť až do vlastného obranného pásma.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:58.
V druhej tretine Fíni poriadne zvoľnili, napriek tomu ale pridali tretí gól a s prehľadom kráčajú za povinným víťazstvom. Severanov trochu prebudil neuznaný gól Friga, po ktorom na niekoľko minút pridali a práve v tejto pasáži druhýkrát v zápase skóroval krásnou strelou príklepom Sund. Po tomto góle Fíni opäť poľavili, už si ale dávali väčší pozor a Talianov nepustili k ničomu.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 10:3 (26:7)
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:50
Záver druhej tretiny sa odohráva vo fínskom obrannom pásme, kde si Taliani prihrávajú puk okolo Fínov, ktorí už zjavne myslia na prestávku.
39:23
Aj Fíni však vedia urobiť chybu a po nej mohol strieľať Miceli, Säteriho bránku ale minul.
38:50
importantStrela fínskeho obrancu od modrej bola zrazená talianskym hráčom do výšky, odkiaľ puk spadol medzi kruhy priamo k voľnému Lundellovi. Ten zblízka namieril do talianskeho brankára Fazia.
38:21
Ruotsalainen elegantne potiahol puk za taliansku bránku, čím založil ďalší fínsky útok.
38:04
Severania puk cez talianskych obrancov napokon vydolovali, dlhú kombináciu plnú rýchlych prihrávok ale zakončil zrazenou strelou Lindbohm.
37:29
Vhadzovanie po zakázanom uvoľnení Talianov vyhrali Fíni, ktorí sa ale sami nepresnými prihrávkami vytlačili do rohu útočnej tretiny. Tam ich držia v súbojoch talianski obrancovia.
37:06
Tempo hry v posledných minútach postupne spomaľovalo, až kleslo na úplné minimum. Opticky to teraz dokonca vyzerá, akoby sme sledovali viac-menej vyrovnanú hru.
36:29
Taliani chceli rýchlo rozohrať na kapitána Franka na útočnú modrú čiaru, puk ale skončil na ďalšom zakázanom uvoľnení.
36:05
Anttilovu strelu z pravého kruhu skúšal tečovať Mäenalanen, puk ale netrafil a potom jeho prihrávka naspäť na Anttilu neprešla.
35:26
Ruotsalainen prešprintoval na ľavom krídle hneď trojicu protihráčov, puk si ale posunul do príliš ostrého uhla, odkiaľ si netrúfol vystreliť.
34:53
Fíni už nehrajú ani zďaleka tak priamočiaro ako v prvej tretine, i tak sa ale rýchlou kombináciou s prehľadom dostali do útočného pásma.
34:21
Bardaro si nahodil puk na zadný mantinel a sám si ho skúšal dokorčuľovať. To sa mu nepodarilo a hneď sa musí vrátiť do obrany.
33:53
Puustinen skúšal tečovať Kaskiho nahodenie od modrej čiary, puk ale pred bránkoviskom nezasiahol a ten tak skončil vo Faziovej lapačke.
33:20
Po nedorozumení Fínov pri rozohrávke útoku na pravom krídle skončil hrací predmet na zakázanom uvoľnení.
33:03
Fíni nahodili puk na zadný mantinel, k puku sa ale nedostali a Taliani ho hneď vyhodili na opačnú stranu.
32:31
Tempo hry po predošlej aktivite Fínov opäť opadlo a severania akoby sa pomaly prispôsobovali svojmu súperovi.
32:04
Taliansko v plnom počte.
31:23
Presilovková kombinácia Fínov v útočnom pásme pokračuje. Taliani už protihráčov ani výraznejšie nenapádajú.
31:03
Kontiolova prihrávka z ľavého krídla bola zrazená talianskym obrancom smerom k bránke a pred Lundellom musel puk pohotovo prikryť brankár Fazio.
30:35
Talianom sa podarilo puk vyhodiť zo svojho obranného pásma, Lundell ho ale rýchlo zaviezol naspäť a Fíni už kombinujú okolo brániacich sa Talianov.
30:04
Vylúčenie v tíme Taliansko (Peter Spornberger – 2 min., podrazenie).
30:04
importantRuotsalainen sa dostal zľava po prihrávke od spoluhráča pred bránkovisko, pri bekhendovom blafáku do pravej strany ho ale podrazil taliansky obranca Spornberger.
29:30
Taliani sa snažia rozohrať nejaký svoj útok, cez stredné pásmo však puky len nahadzujú a vo vlastnom obrannom pásme ich s prehľadom získavajú Fíni.
28:33
28:33
goalFínsko dalo gól!
Fíni vedú už o tri góly! Koivisto posunul na pravom krídle puk od mantinelu na Mäenalanena, ktorý ho prihral na vrchol ľavého kruhu na TONYHO SUNDA a ten tvrdou strelou príklepom vymietol všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Faziovej bránky. Asistencie: Saku Mäenalanen, Miika Koivisto.
28:11
Miceli chcel dokorčuľovať nahodenie na zadný mantinel od svojho spoluhráča, nepodarilo sa mu to však a Talianom je odpískané zakázané uvoľnenie.
27:32
Sallinenova ponuka na teč skončila mimo talianskej bránky. Taliani znovu puk len vyhodili do fínskeho obranného pásma.
26:58
Taliani ho však len vyhodili a odišli rýchlo striedať. Fíni môžu opäť rýchlo zaútočiť.
26:20
Taliansky brankár Fazio dvakrát za sebou vyrazil nahodenie Fínov od modrej čiary do rohu a až potom sa jeho spoluhráči konečne dostali k puku.
25:47
Dlho to ale Taliani nevydržali a Björninenovu strelu z ľavého kruhu musel zastaviť brankár Fazio.
25:22
Fíni kombinujú v útočnom pásme a snažia sa unaviť brániacich Talianov. Tí za nimi ešte stíhajú korčuľovať.
24:46
Pre Fínov bol neuznaný gól budíčkom, okamžite totiž zvýšili aktivitu a vysoko napádajú rozohrávajúcich Talianov.
23:59
23:59
importantGól je po konzultácii s videorozhodcom odvolaný! Podľa jeho názoru zasiahol Frigo Spornbergerovu strelu hokejkou nad úrovňou hornej žŕdky, gól tak kvôli hre vysokou hokejkou neplatí!
23:59
importantTaliansko dalo gól!
Taliani znižujú na rozdiel jedného gólu! Strelu Spornbergera od modrej tečoval hokejkou vo výške LUCA FRIGO a svojím tečom nasmeroval puk ponad zasahujúceho fínskeho brankára Säteriho do siete. Gól však kvôli možnej hre vysokou hokejkou bude ešte určite kontrolovať videorozhodca. Asistencia: Peter Spornberger.
23:29
Fíni si prihrávali puk okolo celého útočného pásma, až sa dostal na modrú čiaru k Määttämu, ktorého nahodenie chytil gólman Fazio.
23:07
Taliani sa konečne dostali do útočného pásma, puk ale držali na hokejkách len pri mantineli, odkiaľ sa nedostali do streleckej pozície.
22:30
Fíni i tak získali puk pod svoju kontrolu, ich až príliš bohorovná kombinácia na modrej čiare ale skončila tým, že hrací predmet im odskočil do stredného pásma.
22:06
Taliani boli opäť vytlačení s pukom do vlastnej obrannej tretiny. Tam si puk prihrávajú obrancovia Talianska.
21:42
Fíni začali druhú tretinu vo výrazne pomalšom tempe v porovnaní s prvým dejstvom. Napriek tomu sa Taliani nie sú schopní dostať na dlhšiu dobu do útočnej tretiny.
21:17
21:17
importantOhtamaa tvrdou strelou od modrej trafil hornú žŕdku Faziovej bránky.
20:40
Fíni potom pokazili rozohrávku a Ojamäki vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
20:23
Taliani síce vyhrali úvodné buly, hneď vo svojom prvom útoku sa ale dostal do ofsajdu Petan.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:03.
Fíni podľa očakávania úplne ovládli prvú tretinu a mohli streliť aj viac ako dva góly. Napokon sa však kvôli nepresnosti Fínov a i skvelým zákrokom talianskeho brankára Fazia zapísali do streleckej listiny len gólom v presilovej hre Sund a už o minútu a pol neskôr Ruotsalainen. Taliani smerom dopredu nevymysleli nič a len veľmi sporadicky sa vôbec dostali do útočného pásma. Fíni tak majú zápas pevne v rukách a dá sa očakávať navyšovanie ich náskoku.

Strely na bránku v 1. tretine: 16:4
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:53
Taliansko v plnom počte.
19:38
Lundell si vymenil puk s Kontiolom a z vrcholu ľavého kruhu vypálil mimo talianskej bránky. Hrací predmet majú naďalej Fíni.
19:10
Taliani dostali puk z vlastného obranného pásma, do 10 sekúnd však boli Fíni naspäť a pokračujú v presilovkovej kombinácii.
18:46
importantPakarinen posúval po Kontiolovej prihrávke puk medzi kruhy z prvej na Lundella, ten ale trafil len brankára Fazia a ani z dorážok nepretlačil puk za talianskeho gólmana.
18:24
Fíni vyhrali buly v útočnom pásme a rozostavili sa do presilovkovej kombinácie. Tú zakončil strelou od modrej do brankára Fazia Ruotsalainen.
17:53
Vylúčenie v tíme Taliansko (Daniel Frank – 2 min., podrazenie).
17:25
Fíni majú výhodu a naďalej si posúvajú puk okolo už poriadne unavenej pätice Talianov. Taliani už za protihráčmi prakticky nekorčuľujú.
16:58
Postupne je však zjavné, že tempo i zo strany Fínov upadá. Severania začínajú hrať čoraz viac kombinačne a priamočiarosť v ich hre trochu chýba.
16:26
Tentoraz sa im to nepodarilo a Taliani puk vyhodili. Aj keď sa dostal až za fínsku bránku, tak zakázané uvoľnenie odpískané nebolo.
15:59
Fíni si posúvajú puk popri mantineli a snažia sa taliansku obranu vykombinovať.
15:23
Ohtamaa nezachytil prihrávku na modrú čiaru a puk mu odskočil do stredného pásma. Oba tímy prestriedali, puk ale majú na hokejkách naďalej Fíni.
14:58
Pakarinen minul od modrej taliansku bránku. Odrazený puk pri mantineli opäť vybojovali Fíni.
14:39
Rýchlu kombináciu Fínov zakončil strelou z pravého kruhu Ruotsalainen a aj keď brankárovi Faziovi puk vypadol, tak ho rýchlo dokázal skryť do lapačky.
13:59
importantOjamäki strelou z ľavého kruhu cez talianskych obrancov trafil bránkovú konštrukciu za Faziovým chrbtom.
13:36
13:36
importantMäättä prenikol do útočného pásma a krížnou prihrávkou z ľavého kruhu hľadal na zadnej žŕdke Lundella, tomu ale pred odkrytou bránkou zablokoval hokejku taliansky obranca Miglioranzi.
13:08
Taliansky pokus o útok sa skončil v strednom pásme. Fíni sa tentokrát s rozohrávkou smerom dopredu vôbec neponáhľajú.
12:48
Fíni sa sami vyhnali z útočného pásma a pri pokuse o rýchly návrat doň sa ocitol Innala v ofsajde.
12:12
Stihla to len tak-tak, Fíni sa totiž veľmi rýchlo vrátili do útočného pásma. Taliani sa takmer pri všetkých svojich striedaniach len bránili.
11:37
Tentokrát sa im však podarilo dostať puk z vlastného obranného pásma. Vyčerpaná talianska pätica odišla striedať.
11:07
Anttila vybojoval puk pri mantineli a potom ho dostal do útočného pásma. Taliani sa hneď zoradili do postavenia, akoby hrali v oslabení.
10:47
Brankár Fínska Säteri zastavil strelu od modrej a následne rovno chytil do lapačky nahodenie Gliru od modrej čiary.
10:16
Nahodenie za fínsku bránku potom bez problémov získali obrancovia Fínska. Aj severania ale urobili chybu, keď nepresnou prihrávkou vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
09:48
Taliani získali puk, ich rozohrávka sa ale dvakrát zasekla v strednom pásme na zoradenej fínskej obrane.
09:01
Fíni majú podľa očakávania jasnú prevahu nad svojím súperom. Aj po druhom góle sa bez väčších problémov dostali do útočného pásma.
08:20
08:20
goalFínsko dalo gól!
Fíni odskakujú už do dvojgólového náskoku! Ojamäki získal puk vo vlastnom obrannom pásme a vyrazil do prečíslenia 2 proti 1 s ARTTUM RUOTSALAINENOM. Tomu na konci tejto akcie prihral na ľavú stranu pred bránkovisko a Ruotsalainen z prvej nasmeroval puk za chrbát presúvajúceho sa brankára Fazia. Asistencia: Niko Ojamäki.
08:09
Taliani potom nahodili puk na zadný mantinel, dokorčuľovať ho ale nedokázali a Fíni môžu zaútočiť.
07:37
Mäenalanen si pekne naviedol puk z ľavého krídla na os ihriska, svojou strelou ale trafil len blokujúceho talianskeho obrancu.
06:50
06:50
goalFínsko dalo gól!
Fíni využívajú presilovku a otvárajú skóre! Severania si prihrávali puk okolo talianskeho obranného štvorca, až sa puk napokon dostal na modrú čiaru k TONYMU SUNDOVI a ten tvrdou strelou príklepom prestrelil talianskeho brankára Fazia. Asistencie: Petri Kontiola, Jere Innala.
06:05
Úvod presilovky sa Fínom nevydaril a Taliani ich vyhnali zo svojho obranného pásma.
05:43
Vylúčenie v tíme Taliansko (Daniel Frank – 2 min., hákovanie).
05:01
Fíni sa opäť nasťahovali do útočného pásma. Úvod zápasu sa odohráva jasne pod taktovkou Fínov.
04:33
Dlho sa tam ale nezdržali a rýchlo museli zacúvať dozadu. Po Miglioranziho prihrávke na os ihriska pálil z prvej Deluca, Säteriho bránku však minul.
04:12
Ďalšia rozohrávka sa Fínom nevydarila, severania sa však i tak dostali do útočného pásma.
03:48
Ojamäki mohol doraziť puk, ktorý vyrazil pred seba po Kaskiho nahodení taliansky brankár Fazio. Na puk kĺzajúci sa mimo však nedosiahol.
03:25
Ruotsalainenovo nahodenie skončilo za talianskou bránkou, kde puk veľmi aktívne hrajúci Fíni vybojovali a pokračujú v tlaku na obranu súpera.
03:03
Fíni prešli okamžite po zisku puku do útočného pásma a Anttilovu strelu musel brankár Fazio zlikvidovať.
02:34
Taliani prvýkrát zaútočili, na konci ich útočnej akcie ale bolo len nahodenie od útočnej modrej čiary, s ktorým si gólman Säteri poradil.
02:07
02:07
importantKontiola sa dostal po chybnej rozohrávke Talianov k odrazenému puku medzi kruhmi, bekhendom ale namieril len do betónov brankára Fazia.
01:42
Kaskiho nahodenie chytil taliansky brankár Fazio. Puk sa po vhadzovaní vrátil na hokejky Fínov.
01:04
Ruotsalainenova strela bola zrazená do siete Faziovej bránky, ale z opačnej strany, ako by bolo treba. Fínsky tlak pokračuje.
00:42
Fíni vyhrali prvé vhadzovanie a okamžite prenikli do útočného pásma, kde už kombinujú okolo brániacich sa Talianov.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Fíni budú hrať v modrých dresoch, Taliani v bielych.
Oba tímy už vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Fínsko: Säteri (Juvonen) – Sund, Koivisto, Määttä, Kaski, Pokka, Ohtamaa (A), Nousiainen, Lindbohm – Anttila (C), Björninen, Mäenalanen – Lundell, Ojamäki, Ruotsalainen – Innala, Kontiola (A), Pakarinen – Tiivola, Puustinen, Sallinen.

Taliansko: Fazio (Fadani) – Pietroniro, Trivellato, Glira, Spornberger, Miglioranzi, Casetti, Marchetti, Gios – Miceli, Petan (A), Frank (C) – Gander, Bardaro, Frigo (A) – Hochkofler, Giliati, Andergassen – Pitschieler, Deluca, Magnabosco.

Rozhodca: Frandsen (DEN), Nord (SWE) – Kroyer (DEN), Lundgren (SWE).
importantTento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

Fínsko a Taliansko sa za posledných 30 rokov proti sebe postavili na veľkých turnajoch päťkrát a všetkých päť zápasov vyhrali Fíni so skóre 30:3. V posledných troch zápasoch navyše Fíni od Talianov neinkasovali ani jeden gól. Zatiaľ posledný vzájomný zápas týchto dvoch reprezentácii sa odohral v osemifinálovej skupine na MS 2007, kedy vyhrali Fíni 3:0.


Taliansko

Nádeje Talianov na dobrý výsledok na tomto šampionáte dostali obrovskú ranu už pred turnajom, keď sa pred ich odletom do Lotyšska objavilo v tíme až 15 pozitívnych prípadov na koronavírus, a to i vrátane trénera Grega Irelanda. Do Rigy tak odcestoval výrazne obmenený káder, pozostávajúci predovšetkým z hráčov domácich klubov, ktorých by niektorí hráči z pôvodného kádru mali neskôr doplniť.

Podľa očakávania Taliani svojim súperom cestu za bodmi príliš neskomplikovali. Na svojom konte nemajú po troch zápasoch ani jeden bod a sú zatiaľ najhorším tímom MS. V prvom zápase dostali debakel 4:9 od Nemcov a ďalšie dva zápasy prehrali zhodne o 3 góly – s Nórmi 1:4 a s domácimi Lotyšmi 0:3. Dnes sú proti obhajcom titulu jasnými outsidermi.


Fínsko

Na fínskej súpiske sa nachádza osem hráčov, ktorí sa podieľali na fínskom triumfe v Bratislave v roku 2019, a to vrátane finálového hrdinu Marka Anttilu (Jokerit Helsinki, KHL). Z NHL získali severania dve posily – obrancu Olliho Määttäho z Los Angeles Kings a útočníka Arttuho Ruotsalainena z Buffala Sabres. Fínsky tím je však tvorený hlavne hráčmi z domácej súťaže a KHL, doplnenými o trojicu hráčov zo švédskej ligy a trojicu zo švajčiarskej ligy.

Fíni zatiaľ postupujú, na pomery favoritov na tomto šampionáte, turnajom pomerne hladko. V úvodnom zápase v sobotu zdolali USA tesne 2:1, v nedeľu však napriek veľkej streleckej prevahe podľahli Kazachstanu 1:2 po nájazdoch a dostali sa trochu pod tlak. Navzdory rozpačitej prvej tretine ale nakoniec vyhrali nad Nórmi (5:2) a otvorili si tak dvere do štvrťfinále. V tomto zápase budú severania veľkými favoritmi a čokoľvek iné, ako ich výhra a zisk troch bodov by boli obrovským prekvapením.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny B Majstrovstiev sveta medzi Fínskom a Talianskom. Stretnutie sa začne o 19:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Fínsko - Taliansko: ONLINE z MS v hokeji 2021