Figo: Ja ako asistent Mourinha? Určite nie

SITA|5. máj 2009 o 19:29

Stredopoliar talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno Luís Figo v utorok vylúčil možnosť, že v budúcej sezóne by mohol pomôcť svojmu krajanovi na lavičke mužstva.

MILÁNO. Stredopoliar talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno Luís Figo v utorok vylúčil možnosť, že v budúcej sezóne by mohol pomôcť svojmu krajanovi na lavičke mužstva zo San Sira José Mourinhovi.

Portugalský veterán sa podľa vlastných slov stále nerozhodol, či bude aktuálna sezóna jeho poslednou v pozícii hráča.

"Som uprostred rozhodovacieho procesu. Teraz je však lepšie nehovoriť o tom, pretože stále sú pred nami stretnutia, ktoré musíme vyhrať," uviedol 36-ročný Portugalčan a dodal: "Určite zostanem futbalovo činný. Môj život je totiž úzko spätý s týmto fenoménom. Stále si však nie som istý, čo budem robiť." Rodák z Almady však hneď vylúčil možnosť, že by mohol byť v budúcej sezóne asistentom Mourinha na lavičke "nerazzurri".

"Asistentom Mourinha? Neviem, kde na takúto vec ľudia prišli. V nasledujúcich rokoch nechcem trénovať, pretože na koučov je vyvíjaný ešte väčší tlak ako na samotných hráčov," dodala bývalá hviezda Barcelony a Realu Madrid. Severotalianske mužstvo z "mesta módy" je štyri kolá pred koncom 38-zápasového maratónu Serie A 2008/09 na prvom mieste tabuľky, pred svojím mestským rivalom AC má pohodlný 7-bodový náskok.

Nachádzate sa tu:
Domov