Federer o Šarapovovej: Som za nulovú toleranciu

Roger Federer hovorí o nulovej tolerancii.
Roger Federer hovorí o nulovej tolerancii. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. jún 2016 o 11:00

Wimbledonský šampión 1987 Pat Cash vyhlásil, že Šarapovová môže byť ešte rada.

STUTTGART/SYDNEY. Švajčiarsky tenista Roger Federer skonštatoval, že nevidí rozdiel medzi nedbanlivosťou a vedomým porušením antidopingových pravidiel a je zástancom striktného postihovania previnilcov.

"Človek musí vedieť, čo si nachádza cestu do jeho organizmu. Stopercentná istota je nevyhnutná, inak príde trest," povedal napríklad podľa Sport.de 34-ročný niekdajší líder renkingu ATP Federer počas tohtotýždňového turnaja na tráve v nemeckom Stuttgarte a konkrétnejšie k prípadu Rusky Marie Šarapovovej dištancovanej na dva roky po januárovom meldóniovom náleze dodal:

"Samozrejme, že má právo bojovať vo svojej veci - ako každý. Som však za nulovú toleranciu a stojím si za slovami, že by vzorky mali uchovávať na 10, 15, 20 rokov. Vystrašilo by to ľudí, ktorí si myslia, že môžu podvádzať."

Pat Cash podporuje Šarapovovej trest.
Pat Cash podporuje Šarapovovej trest. (Autor: SITA)

Wimbledonský šampión 1987 Pat Cash z Austrálie pre rozhlasovú stanicu ABC vyhlásil:

"Ak ste profesionálny športovec a beriete látky zlepšujúce výkonnosť, čo zjavne bol jej prípad, potom pri suspendácii na dva roky obišla ešte značne dobre. Otázka znie: keď brala tie lieky tak dlho, ako veľmi jej to prospelo počas horúcich dní v Austrálii alebo v New Yorku či kdekoľvek inde? Mohla byť v stave zregenerovať oveľa rýchlejšie ako ostatné hráčky. Koľko zápasov jej to pomohlo vyhrať? Tá látka nebola na zozname zakázaných, ale podporovala výkonnosť."



Dvadsaťdeväťročná držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová v stredu po oznámení dĺžky zákazu štartu predznamenala, že sa obráti na Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne. ITF požadovala suspendáciu na štyri roky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer o Šarapovovej: Som za nulovú toleranciu