Federer je pred Wimbledonom plný sebavedomia

TASR|18. jún 2011 o 17:19

Ikona švajčiarskeho a svetového tenisu Roger Federer je pred prestížnym grandslamom vo Wimbledone plný sebadôvery, povzbudený dobrými výkonomi na Roland Garros v Paríži.

LONDÝN. Ak turnaj vyhrá, vyrovná rekord Peta Samprasa, ktorý na tráve All England Clubu zvíťazil sedemkrát.

"Som šťastný z toho, ako hrám a čo som predviedol v Paríži. Odohral som úžasný zápas proti Novakovi (Djokovičovi) a aj zápasy predtým boli skvelé," povedal rodák z Bazileja, ktorý ako súčasná svetová trojka v Paríži stroskotal až vo finále na Rafaelovi Nadalovi.

Wimbledon začína v pondelok a tenisti sa môžu pripraviť na daždivé počasie. Zaťahovacia strecha nad centrálnym dvorcom bude s vysokou pravdepodobnosťou v častej permanencii. "Naozaj si myslím, že tohtoročný Wimbledon bude trochu daždivý. Zdá sa, že jar bola v celej Európe až príliš slnečná," povedal Federer.

"Na tráve sa cítim úplne prirodzene. Dúfam, že tento pocit bude dostatočne silný a pomôže mi k víťazstvu na turnaji. Samozrejme, prichádzam sem plný sebavedomia," nechal sa počuť Švajčiar, ktorý začína proti Michailovi Kukuškinovi z Kazachstanu (60. nasadený).

Na triumf vo Wimbledone si "brúsi zuby" aj svetová dvojka Novak Djokovič, ktorý povedal: "Pre mňa to je najdôležitejší turnaj na svete. Myslím že je len pár týždňov v roku, keď hráme na povrchu, kde tento šport začínal a tým je hra na tráve vzrušujúca. Cítim najväčšiu šancu vyhrať Wimbledon, akú som kedy mal. Stojí za tým sebadôvera a výsledky z posledných šiestich mesiacov."

Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer je pred Wimbledonom plný sebavedomia