Borjan chytil penaltu, Weiss dve dal. Slovan zvládol odvetu v Luxembursku a oslavuje postup

Vladimír Weiss ml. sa teší po strelenom góle v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Vladimír Weiss ml. sa teší po strelenom góle v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|19. júl 2023 o 21:50 (aktualizované 19. júl 2023 o 22:30)

Slovanisti sa v prvom polčase trápili, v druhom už potvrdili rolu favorita.

Liga majstrov - odveta 1. predkola

FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:0)

Góly: 55. a 62. Weiss (oba z 11 m)

Nepremenená penalta: 10. Stolz (Swift) - brankár Borjan (Slovan) chytil

Rozhodovali: Bitigen . Sesigüzel, Savranlar (všetci Turecko). ŽK: Martins - Weiss, Savvidis, Zuberu

Diváci: 3046

Swift: Dupire - Martins, Skenderovič, Prempeh (66. Nouvier), Sacras (65. Anoff) - Ekofo, Couturier (80. Achalaia), Stolz (80. Cardoso), Morren - Ayongo, Sinani (87. Hemkemeier)

Slovan: Borjan - Bajrič, Kašia, Wimmer, Lovat - Kankava, Savvidis (90+5. Marcelli), Tolič (73. Lichý) - Barseghjan (82. Abubakari), Čavrič (82. Zuberu), Weiss (82. Zmrhal)

/prvý zápas 1:1, Slovan postúpil do 2. predkola/

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava uspeli v odvete 1. predkola Ligy majstrov na pôde luxemburského FC Swift Hesper 2:0 a po domácej remíze 1:1 sa tešia z postupu do 2. predkola.

O oba góly Slovana sa postaral v druhom polčase kapitán Vladimír Weiss ml., keď v oboch prípadoch premenil penaltu.

Dôležitým bol aj moment z úvodu zápasu, keď brankár Slovana Milan Borjan chytil pokutový kop súpera. Borjan v 10. minúte čelil pokutovému kopu kapitána Stolza, no vystihol smer lopty a jedenástku zneškodnil.

Slovan v súčte oboch duelov vyhral 3:1. V ďalšom priebehu zabojuje o postup proti HŠK Zrinskij Mostar z Bosny a Hercegoviny.

Tréner Weiss urobil oproti prvému stretnutiu päť zmien v základnej zostave. Prvá bola vynúteného charakteru, keď potrestaného Kucku nahradil podľa očakávaní Savvidis. Zo zostavy vypadol pravý obranca Pauschek, na ktorého post naskočil Bajrič.

Premiéru v drese Slovana si odbil v súťažnom dueli obranca Wimmer a prvýkrát v základnej jedenástke nastúpil stredopoliar Tolič. Najaktívnejší hráč druhého polčasu na Tehelnom poli Čavrič na hrote vystriedal Abubakariho.

FOTO: Momentky zo zápasu FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava

Marko Tolič (vľavo) v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Brankár Milan Borjan chytá penaltu v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Brankár Milan Borjan chytá penaltu v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Alexandar Čavrič v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Kenan Bajrič (vpravo) v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Martko Tolič v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Vladimír Weiss ml. v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Vladimír Weiss ml. strieľa panenkovský gól z penalty v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Vladimír Weiss ml. sa teší so spoluhráčmi po strelenom góle v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Vladimír Weiss ml. sa teší so spoluhráčmi po strelenom góle v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Vladimír Weiss ml. sa teší so spoluhráčmi po strelenom góle v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.
Vladimír Weiss ml. sa teší po strelenom góle v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava.

Góly zápasu FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava

VIDEO: Milan Borjan chytil penaltu

VIDEO: Vladimír Weiss a jeho gól na 0:1

VIDEO: Vladimír Weiss a jeho gól na 0:2

Priebeh zápasu FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava

I. polčas:

Aktívnejší v úvode stretnutia boli domáci, ktorí hrozili najmä po krajoch. Po pravej strane prešprintoval defenzívu Slovana Ekofo, ktorý sa dostal k centru, ale Sacras loptu netrafil ideálne a poslal ju mimo bránu.

V 9. minúte pristúpil Weiss v šestnástke nohu Sinanimu a hlavný arbiter Bitigen nariadil pokutový kop. Mikrosúboj z prvého duelu si zopakovali domáci kapitán Stolz a brankár Borjan, ktorý vystihol smer nedôrazne kopnutej penalty a dokázal ju zneškodniť.

Ani tento moment však slovenského zástupcu neprebudil z pasívneho herného prejavu a domáci boli dominantní v hre s loptou aj naďalej.

Štatistiky zápasu FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava v odvete 1. predkola Ligy majstrov.
Štatistiky zápasu FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava v odvete 1. predkola Ligy majstrov. (Autor: Sofascore.com)

Slovan sa pripomenul prvýkrát až v 28. minúte, keď z hĺbky ihriska vyslal Weiss dopredu Barseghjana, ten však nedokázal ohroziť Dupireho bránu.

V závere prvého dejstva sa Slovan prvýkrát usadil na ofenzívnej polovici a v nadstavenom čase sa dostal k nebezpečnému zakončeniu Tolič, no jeho pokus Dupire zlikvidoval.

II. polčas:

Brankár Borjan musel byť v pohotovosti aj po zmene strán, keď čelil prudkej strele Sacrasa a poradil si aj s následnou hlavičkou Stolza. Vzápätí sa na opačnej strane dostal v šestnástke k lopte Barseghjan, ktorého brániaci hráč fauloval a pokutový kop mal k dispozícii aj Slovan.

Loptu si na biely bod postavil kapitán Weiss, ktorý ju sebavedomo "panenkovským" spôsobom poslal za Dupireho a otvoril skóre zápasu.

O sedem minút sa celá situácia v tej istej šestnástke zopakovala, opäť bol faulovaný arménsky krídelník Slovana a turecký rozhodca nariadil tretiu penaltu v zápase. Weiss prudkou strelou zabezpečil hosťom dvojgólové vedenie.

Domáci v úvodnom polčase vynaložili množstvo síl, čo sa postupne prejavovalo a v závere sa už nedostali k bezprostrednému ohrozeniu Borjana. Slovan tak splnil úlohu favorita a postúpil do 2. predkola Ligy majstrov.

Hlasy po zápase

/zdroj: RTVS, TASR/

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Prvých 30 minút bolo z našej strany zlých. Slabo sme bránili, čelili sme aj penalte. Ku koncu prvého polčasu to už bolo celkom dobré. Druhý polčas bol už v našej réžii. Mali sme v ňom šance, škoda, že sme ich nedotiahli do konca. Vidno, že brankár Borjan má kvalitu a skúsenosti. Chytenou penaltou nás dostal psychicky hore. V druhom polčase sme už museli byť disciplinovanejší a myslím si, že to už bolo z našej strany futbalovejšie. Som rád, že sme postúpili. Pred zápasom som povedal, že cítim, že dnes bude penalta. Vedel som, že Vlado (Weiss) kopne "Panenku." Obe penalty kopol perfektne, hoci niekedy je to s ním na infarkt. Som šťastný z postupu a teším sa aj za hráčov. Náš výkon nebol v prvom polčase dobrý, ale v druhom áno. Ukazuje sa, že naším nedostatkom je najmä zohratosť. Myslím si, že za výkon v druhom polčase sme zaslúžene postúpili."

Vladimír Weiss ml., kapitán Slovana: "Penaltu, ktorú som spôsobil, mohol, aj nemusel rozhodca odpískať. Ja som sa odrážal do behu a on mi tam dal nohu, ja som mu na ňu stúpil. Kontakt tam bol, ale nemyslím si, že to bolo na žltú kartu. Pred zápasom som cítil, že budem kopať penaltu. Písal som kamarátovi, že dám gól z penalty a kopnem ´Panenku´. Pred zápasom bol najdôležitejší postup, čo sme splnili."

Alexandar Čavrič, útočník Slovana: "Prvý dvojzápas býva najťažší. Bol to podobný duel ako prvý. V úvodnom polčase to bolo z našej strany zlé, potom sme si však v kabíne povedali, že musíme všetko zmeniť. Myslím si, že napokon sme zaslúžene postúpili. Teraz ma čaká rozhovor s vedením klubu a uvidíme, ako to dopadne smerom k mojej budúcnosti v klube. V Slovane sa cítim výborne, ale uvidíme, ako to dopadne."



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Borjan chytil penaltu, Weiss dve dal. Slovan zvládol odvetu v Luxembursku a oslavuje postup