Perfektná noc pre Anglicko. Výsledok je nespravodlivý, dušoval sa tréner Porta

(Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|8. apr 2021 o 01:08

Portugalci sa o lepší výsledok pripravili dvoma hrubými chybami.

SEVILLA, BRATISLAVA. Vo štvrťfinále Ligy majstrov medzi FC Porto a Chelsea Londýn bol favorit jasný.

Zverenci nemeckého trénera Thomasa Tuchela naplnili papierové predpoklady hneď v prvom dueli, ktorý na neutrálnej pôde v Seville vyhrali 2:0.

Podľa výsledku to vyzerá na pohodlný triumf Chelsea, na strely do priestoru bránky však vyhralo 5:3 Porto. Na pokusy mimo tri žrde to bolo dokonca 12:6.

„Výsledok je veľmi nespravodlivý. Moji hráči hrali fantasticky, prvý gól ich nezlomil. Výborne sme pôsobili aj v druhom polčase, no súper vyťažil z minima maximum,“ pre jn.pt sa dušoval tréner Porta Sérgio Conceicao.

Dve chyby, dva góly

Podľa portugalských novín jeden tím útočil a druhý dával góly.

„Hlúpe dve chyby vyústili do dvoch gólov. Hráči Porta si vytvorili viac a lepších príležitostí, ale nedokázali prekonať výborného Mendyho,“ píše publico.pt

„Chelsea mala s nami veľké problémy. Výsledok pre nás nie je priaznivý, no sme len v polčase. Verím, že v druhej etape si všetko vynahradíme,“ dodáva Conceicao.

(Autor: TASR / AP)

Víťazstvo Londýnčanov zariadili reprezentanti Mason Mount a Ben Chilwell.

„Perfektná noc pre Anglicko, ktorú zabezpečili dvaja Angličania. Chelsea odviedla vynikajúcu prácu a domov si nesie fantastický výsledok,“ uvádza anglický skysports.com.

Tuchel: Porto je hrdý a emotívny klub

Po Masona Mounta to bol vôbec prvý zásah za Chelsea v Lige majstrov.

„Teším sa, že som prispel k veľkému víťazstvu. Všetci sme odviedli kvalitný výkon. Bolo to ťažké, vedeli sme, že Porto je dobrý tím. Vyvíjali na nás tlak, ale bránili sme veľmi dobre. Vyhrali sme 2:0, no ešte nie sme na konci. Musíme ísť do druhého zápasu s rovnakou mentalitou ako dnes večer,“ uviedol pre uefa.com

Odveta je na programe 13. apríla opäť na neutrálnej pôde v Seville.

„Sme radi, že odchádzame s takýmto výsledkom, ale je to iba polčas. Porto je hrdý a emotívny klub, ktorý sa nepoddá, takže musíme sa mať na pozore. Aj teraz hralo veľmi dobre,“ uzavrel tréner Chelsea Thomas Tuchel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Perfektná noc pre Anglicko. Výsledok je nespravodlivý, dušoval sa tréner Porta