FC Liverpool predstavil plán nového štadióna, zvýšia kapacitu

Takto má vyzerať nový štadión.
Takto má vyzerať nový štadión. (Autor: Liverpool FC)
SITA|24. apr 2014 o 15:46

Nový štadión na Anfield Road bude mať kapacitu 58-tisíc miest.

LIVERPOOL. Jeden z najslávnejších futbalových klubov na svete, anglický FC Liverpool, predstavil plány prestavby jeho kultového štadióna na Anfield Road. Projekt by mal stáť okolo 150 miliónov libier a vďaka nemu sa kapacita zvýši o 8,5-tisíc miest na takmer 54-tisíc.

Povolenie na prestavbu by mali dostať v nasledujúcich mesiacoch a začnú s ňou začiatkom roku 2015. V druhej fáze rekonštrukcie sa kapacita zvýši o ďalších 4800 miest.

"V prvom rade však musíme dostať súhlas miestneho zastupiteľstva, súkromných majiteľov pozemkov i vlastníkov prevádzok v okolí," upozornil manažér projektu Ian Ayre.

"Na túto cestu sme vstúpili len pred 18 mesiacmi a napriek tomu sme už vykonali množstvo práce. Stále nás čaká kopec roboty," doplnil Ayre.

Štadión Anfield, z ktorého sa pred každým súťažným zápasom ozývajú slová známej klubovej hymny You'll Never Walk Alone, má momentálne kapacitu približne 45-tisíc divákov a pravidelne býva vypredaný.

Domovský stánok LFC premiérovo uviedli do prevádzky ešte v roku 1884. Prvých sedem rokov bol však domácim pre konkurenčný FC Everton.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FC Liverpool predstavil plán nového štadióna, zvýšia kapacitu