Favoritom francúzskej ligy je posilnený Paríž St. Germain

SITA|5. aug 2011 o 12:51

Paríž St. Germain naposledy vo francúzskej lige triumfoval v roku 1994 a veľmi rád by sa vrátil na trón.

PARÍŽ. Po zmene majiteľov sa futbalový klub Paríž St. Germain chystá zaútočiť na francúzsky titul. Spoločnosť Qatar Sports Investments (QSI) "napumpovala" začiatkom leta do tímu z Parku princov milióny eur a káder prešiel výraznou obmenou.

Parížania za celkovo 80 miliónov eur kúpili francúzskych reprezentantov Kevina Gameira, Jeremyho Meneza a Blaisa Mutuidiho a sedem ďalších nových posíl, pred sfinalizovaním je aj príchod argentínskeho stredopoliara Javiera Pastoreho z Palerma.

PSG skončil v minulej sezóne na 4. mieste a prišiel o miestenku do Ligy majstrov. V novej sezóne sa po obmene okamžite stal najväčším ašpirantom na titul.

Paríž St. Germain naposledy vo francúzskej lige triumfoval v roku 1994 a veľmi rád by sa vrátil na trón. Svoje snaženie začne v sobotu doma proti Lorientu.

"Príchod nových majiteľov bol pre klub veľmi dobrou vecou. Mohli sme investovať do kádra a klub má teraz úplne iné ambície ako v minulosti. Je pred nami veľká výzva, ktorú sa pokúsime naplniť. Hráči sú pripravení aj po psychickej stránke na tlak, ktorý budú pociťovať. Teraz musia prísť výsledky," povedal pre L´Equipe tréner Antoine Kombouare.

Majstrovský titul i národný pohár bude obhajovať Lille. Jeho prípravy na novú sezónu boli v tieni nákupov PSG. Tréner Rudi Garcia stratil troch kľúčových hráčov, Adil Rami prestúpil do Valencie, Gervinho do Arsenalu a Yohan Cabaye do Newcastlu. Lille začne ligu v Nancy.

Sklamanie "iba" z 2. miesta už hodili za hlavu v Marseille, ktoré začne proti naposledy piatemu Sochaux. Tím Didiera Deschampsa neskladá zbrane a aj on sa chce presadiť.

"Keď si pozrieme súpisku PSG, vidíme, kto je favorit. Podobná obmena kádra má však dve strany - pozitívnu a negatívnu. Pred rokom sme odohrali prvé dva zápasy katastrofálne, potom sme už stratu z nich do konca sezóny nedokázali zlikvidovať. Ak túto sezónu začneme lepšie, prečo by sme nemohli útočiť na titul?" povedal útočník Marseille Loic Rémy.

Program 1. kola:

Sobota 6. augusta: AC Ajaccio - Toulouse, Brest - Evian, Caen - Valenciennes, Marseille - Sochaux, Montpellier - Auxerre, Nancy - Lille, Nice - Lyon, Paríž St Germain - Lorient (všetky 21.00)

Nedeľa 7. augusta: Dijon - Rennes (17.00), Bordeaux - St. Etienne (21.00)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Favoritom francúzskej ligy je posilnený Paríž St. Germain