Masnada vyhral šiestu etapu na Gire. Conti je novým lídrom pretekov

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
SITA|16. máj 2019 o 18:06

Masnada zaznamenal najvýznamnejšie víťazstvo.

Výsledky - Giro d'Italia 2019 - štvrtok

6. etapa (Cassino - San Giovanni Rotondo, 238 km):

1.Fausto MasnadaTalianskoAndroni Giocattoli-Sidermec5:45:01 h
2.Valerio ContiTalianskoUAE Team Emirates+5 s
3.José RojasŠpanielskoMovistar+38 s
4.Rubén PlazaŠpanielskoIsrael Cycling Academy+38 s
5.Giovanni CarboniTalianskoBardiani-CSF+43 s
6.Pieter SerryBelgickoDeceuninck-Quick Step+54 s

SAN GIOVANNI ROTONDO. Taliansky cyklista Fausto Masnada Zmeniť zvíťazil vo štvrtkovej 6. etape na pretekoch Grand Tour Giro d'Italia.

Účastník celodenného úniku z prokontinentálneho tímu Androni Giocattoli-Sidermec zdolal vo finiši dvojčlennej skupinky krajana Valeria Contiho (UAE Team Emirates), ktorý sa stal novým lídrom podujatia.

Pelotón vo štvrtok nenaháňal jazdcov vpredu a do cieľa prišiel až s viac ako sedemminútovým mankom. Na treťom mieste skončil Španiel José Rojas vo farbách zoskupenia Movistar. Etapa štartovala v Cassine a po 238 km finišovala v meste San Giovanni Rotondo.

V pelotóne došlo k pádu

Dvadsaťpäťročný Masnada dosiahol piate víťazstvo medzi profesionálmi, a to štvrtkové je pre neho určite najcennejšie v doterajšej kariére. V aktuálnej sezóne vyhral dve etapy aj na podujatí Okolo Álp.

Valerio Conti vzal ružový dres vedúceho muža pretekov Primožovi Rogličovi (Jumbo-Visma) a v priebežnom celkovom poradí vedie s náskokom 1:41 min pred krajanom Giovannim Carbonim z tímu Bardiani-CSF. Na tretej priečke s odstupom 2:09 min figuruje Francúz v službách Ag2r La Mondiale Nans Peters.

"Mám problém pochopiť, čo som dokázal. Počas etapy som vedel, že je to možné, v posledných dňoch som o tom sníval. Je však veľký rozdiel medzi snívaním a realitou.

Cítil som sa dobre, tento rok som vo forme, takže som išiel za ružovým dresom. Musím sa poďakovať každému v tíme, tento moment patrí všetkým jeho členom," povedal Conti.

Krátko po odštartovaní etapy prišlo k pádu v pelotóne a doplatil na to aj dovtedajší líder Roglič. Slovinec mohol pokračovať, ale na pravej nohe mal viditeľne zodratú kožu. Asi po 50 km sa sformovala vpredu početná skupina 13 cyklistov a rýchlo si budovala náskok - 100 km pred cieľom mali k dobru šesť minút.

Finiš zvládol Masnada lepšie ako Conti

Pod jediné stúpanie dňa Coppa Casarinelle (II. kat., dĺžka 15 km, sklon 4,4 %) prišiel únik s náskokom takmer piatich minút a v kopci sa rozdelil na niekoľko menších skupín.

Vpredu sa napokon osamostatnili Masnada a Conti, druhý menovaný bol v tej chvíli virtuálne v ružovom drese, pretože pred pelotónom mali náskok viac ako sedem minút.

Za Masnadom a Contim sa s 30-sekundovým odstupom nachádzala trojčlenná skupina v zložení Giovanni Carboni (Bardiani-CSF), Rubén Plaza (Israel Cycling Academy) a José Rojas (Movistar). O etapové víťazstvo si to rozdala dvojica na čele, finiš do mierneho kopca lepšie zvládol Masnada.

Piatková 7. etapa z Vasta do L'Aquily (185 km) bude zvlnená s jediným kategorizovaným stúpaním na Le Svolte di Popoli (dĺžka 8,9 km, sklon 5,6 %).

Poradie po 6. etape:

1.Valerio ContiTalianskoUAE Team Emirates25:22:00 h
2.Giovanni CarboniTalianskoBardiani-CSF+1:41 min
3.Nans PetersFrancúzskoAg2r La Mondiale+2:09 min
4.José RojasŠpanielskoMovistar+2:12 min
5.Valentin MadouasFrancúzskoGroupama-FDJ+2:19 min
6.Amaro AntunesPortugalskoCCC Team+2:45 min

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia»Masnada vyhral šiestu etapu na Gire. Conti je novým lídrom pretekov