Fanúšikovia nemeckého nováčika robia zbierku, aby mali na kúpu Messiho

Lionel Messi chce odísť z FC Barcelona.
Lionel Messi chce odísť z FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|2. sep 2020 o 14:47

O Argentínčana sa zaujíma viacero klubov.

STUTTGART. Kde bude hrať Lionel Messi? Futbalová budúcnosť 33-ročného Argentínčana patrí medzi najskloňovanejšie športové témy.

Po tom, ako jeden z najlepších hráčov súčasnosti prejavil záujem opustiť FC Barcelona, sa do hry o jeho služby hlási viacero futbalových gigantov.

Odvážny pokus o získanie rodáka z Rosaria podnikli fanúšikovia nemeckého klubu VfB Stuttgart, ktorí chcú vyzbierať sumu 900 miliónov eur.

Niekto dá desať, niekto päťdesiat

Do zbierky, ktorá sa koná na webe GoFundMe, sa zapojilo už takmer 300 fanúšikov Stuttgartu, ale doposiaľ vyzbierali len necelých 4000 eur.

Väčšina z nich prispela sumou desať eur, no našli sa aj priaznivci, ktorí dali zo svojho vrecka 50 eur.

"My, fanúšikovia VfB, zbierame peniaze na zaplatenie prestupu Lionela Messiho. V prípade, že plánovaná suma nebude dosiahnutá včas alebo sa Messi pripojí k inému klubu, všetky vyzbierané peniaze budú venovaných spoločnosti Viva con Agua," uvádza sa na spomenutom webe.

Viva con Agua je nezisková organizácia zameraná na zabezpečenie prístupu ľudí k čistej pitnej vode.

Messi sa v nedeľu nepodrobil testovaniu na koronavírus, a tak v pondelok chýbal na tréningu katalánskeho veľkoklubu. Ten už viedol Holanďan Ronald Koeman, ktorý vo funkcii hlavného trénera nahradil Quiquea Setiéna.

Na posily zatiaľ minuli 12 miliónov

O šesťnásobného držiteľa Zlatej lopty sa zaujíma Manchester City, kde by sa Messi mohol opäť stretnúť so španielskym koučom Pepom Guardiolom.

S Barcelonou má však platnú zmluvu a výkupná klauzula je na úrovni 700 miliónov eur.

Stuttgart si v predošlej sezóne zabezpečil postup do Bundesligy. V druhej najvyššej súťaži obsadil druhé miesto, keď o desať bodov zaostal za majstrovským Bielefeldom.

Pred nasledujúcim ročníkom angažoval zatiaľ štyroch nových hráčov dovedna za 12 miliónov eur.

Po štyri milióny eur zaplatili „Die Schwaben“ za brankára Gregora Kobeho a obrancu Waldemara Antona. Ligovú sezónu začne Stuttgart 19. septembra domácim duelom proti Freiburgu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Fanúšikovia nemeckého nováčika robia zbierku, aby mali na kúpu Messiho