Fanúšikovia CSKA Sofia sa búria proti majiteľom

SITA|1. okt 2012 o 10:23

Fanúšikovia CSKA Sofia sa postavili proti majiteľom bulharského futbalového klubu, ktorému hrozí nielen trojročné vylúčenie z európskej pohárovej scény, ale aj strata licencie pre najvyššiu domácu súťaž.

SOFIA. V nedeľu asi 400 priaznivcov 31-násobného bulharského majstra na protest proti spôsobu riadenia "vojakov" zablokovalo jednu z najfrekventovanejších diaľnic neďaleko mesta Pravec na severozápade krajiny a vyzvalo vládu, aby "zastavila deštrukciu klubu". Ak nenastane zmena, plánujú blokádu opakovať každý víkend.

CSKA Sofia dostal minulý týždeň od Európskej futbalovej únie (UEFA) ultimátum, do konca septembra mal splatiť všetky svoje dlhy, inak mu na tri roky zakážu účasť v kontinentálnych pohárových súťažiach. Bulharský futbalový zväz následne varoval, že to bude súčasne znamenať odňatie licencie pre pôsobenie v A PFG.

Stopercentným vlastníkom CSKA Sofia je od roku 2009 spoločnosť Titan Sport, dcéra Titan International Holdings. "Majitelia ma ubezpečili, že problémy vyriešia. Verím, že sa to dá do poriadku," povedal k udalostiam tréner tímu Stojčo Mladenov.

UEFA začiatkom septembra zaradila CSKA Sofia na zoznam 23 klubov, ktoré nedodržiavajú podmienky finančného fair play. Nedisciplinovaným organizáciám dočasne zastavili vyplácanie prémií za účinkovanie v tejto sezóne európskych pohárových súťaží.

Sofijčania sa predstavili v Európskej lige UEFA 2012/2013, ale nepostúpili do 3. predkola cez slovinský ND Mura 05. Po nedeľňajšom víťazstve 3:1 nad Etar Veliko Tarnov je CSKA v tabuľke bulharskej ligy na 6. mieste, od vedúceho Ludogorca ho delí 10 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Fanúšikovia CSKA Sofia sa búria proti majiteľom