Fallová a Northug vyhrali šprinty v Drammene, Procházková neuspela

Alena Procházková v Drammene body v šprinte nezískala.
Alena Procházková v Drammene body v šprinte nezískala. (Autor: Ilustračné - TASR/AP)
SITA|3. feb 2016 o 14:13

V tejto sezóne bodovala už trikrát, ale v nórskom Drammene sa medzi tridsiatku najlepších neprebojovala. Alena Procházková obsadila v kvalifikácii 36. miesto.

DRAMMEN. Domáci reprezentanti Maiken Caspersen Fallová a Petter Northug sa stali víťazmi súťaží v šprinte klasickou technikou v rámci Svetového pohára bežcov na lyžiach v nórskom Drammene.

Na miestnom mestskom okruhu v ženskom finále Fallová triumfovala pred krajankou Ingvild Flugstad Östbergovou a Ruskou Nataliou Matvejevovou. Pôvodne tretiu v cieli - Švédku Stinu Nilssonovú - dodatočne diskvalifikovali.

Dvadsaťpäťročná Fallová ovládla štvrtýkrát v tejto sezóne preteky v šprinte a v Drammene dovŕšila po rokoch 2014 a 2015 víťazný hetrik.

Medzi mužmi patrili stupne víťazov výlučne Nórom. Zvíťazil úradujúci majster sveta Petter Northug pred aktuálnym olympijským šampiónom Ola Vigenom Hattestadom a Eirikom Brandsdalom.

Pre 30-ročného Northuga to bolo 36. individuálne víťazstvo v pretekoch Svetového pohára, ale prvé šprintérske v tejto sezóne.

Slovenská reprezentantka Alena Procházková v Drammene nepostúpila do štvrťfinále. Skúsená Slovenka obsadila v kvalifikácii 36. miesto s odstupom 12,63 s za víťaznou Nórkou Igvild Flugstad Östbergovou.

Za poslednou postupujúcou - Ruskou Jelenou Sobolevovovou na 30. priečke - Procházková zaostala iba o 65 stotín sekundy.

Zverenka trénera Jána Valušku si doteraz trikrát v tejto sezóne pripísala body do hodnotenia Svetového pohára v šprinte. V decembri v talianskom Toblachu skončila dvadsiata siedma, päť dní po Novom roku v nemeckom Oberstdorfe v rámci Tour de Ski bola dvanásta a neskôr v slovinskej Planici šestnásta.

Svetový pohár v behu na lyžiach - Drammen (Nór.):

Šprint žien klasickou technikou na 1,2 km: 1. Maiken Caspersen Fallová 2:57,96 min, 2. Ingvild Flugstad Östbergová (obe Nór.) +0,81, 3. Natalia Matvejevová (Rus.) +3,27, 4. Krista Parmakoskiová (Fín.) +4,28, 5. Heidi Wengová (Nór.) +8,69,... Stina Nilssonová (Švéd.) - diskvalifikovaná z 3. miesta,...36. Alena Procházková (SR) +12,63 - nepostúpila z kvalifikácie

Šprint mužov klasickou technikou na 1,2 km: 1. Petter Northug 2:38,95, 2. Ola Vigen Hattestad +0,41, 3. Eirik Brandsdal +0,47, 4. Finn Haagen Krogh (všetci Nór.) +1,98, 5. Teodor Petterson (Švéd.) +2,13, 6. Alexander Panžinskij (Rus.) +11,51

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Fallová a Northug vyhrali šprinty v Drammene, Procházková neuspela