Fabiano chce byť najlepší strelec a triumfovať s Brazíliou

SITA|14. jún 2009 o 13:24

Brazílsky futbalový reprezentant Luis Fabiano dúfa, že práve Pohár konfederácií FIFA mu výraznejšie otvorí dvere do národného výberu.

BLOEMFONTEIN.

Útočník FC Sevilla patrí medzi opory španielskeho klubu, no v drese "kanárikov" nemá pevné miesto. V Juhoafrickej republike by chcel presvedčiť o svojich schopnostiach a zaistiť si účasť na budúcoročných majstrovstvách sveta 2010, ktoré sa uskutočnia v tej istej krajine. "Cítim, že mám obrovskú šancu, ktorej sa musím chopiť," vyhlásil 28-ročný Brazílčan a pokračoval:

"Keď nehráte za európsky veľkoklub, nemáte rovnaké príležitosti ako vaši konkurenti. Preto musím presvedčiť v reprezentácii." Luis Fabiano pripustil, že by rád pôsobil v kvalitnejšom mužstve. "Bolo by to dobré pre moju kariéru. Ak však klubu nezaplatí nikto požadované odstupné, môj odchod nemôže byť reálny. Nesťažujem sa však. Zlepšujeme sa ako tím a ja rastiem s ním," dodal.

Brazília patrí medzi najlepšie národné výbery, a tak má na každom podujatí len tie najvyššie ambície. "Všetci chceme zvíťaziť. Ja by som bol navyše šťastný, ak by som sa na Pohári konfederácií stal najlepším strelcom. Ak budeme hrať všetkých päť zápasov, mám veľkú šancu dosiahnuť v priemere jeden gól na zápas," dodal bývalý hráč FC Sao Paulo či FC Porto.

Real Madrid bude mať problémy

Tím FC Sevilla v uplynulej sezóne skončil na treťom mieste v Primera División s odstupom sedemnástich bodov na majstrovskú Barcelonu a ôsmich na druhý v poradí Real Madrid. Práve na "biely balet" by sa v budúcnosti chceli hráči Sevilly dotiahnuť. R

eal sa však v úvode prestupového termínu posilňuje hráčmi zvučného mena. "Kaká" sa už stal súčasťou "kráľovského veľkoklubu", k prestupu Cristiana Ronalda chýba už len dohoda s hráčom, ktorý má záujem do Madridu odísť.

"Myslím si, že napriek masívnemu posilneniu budú mať problémy. V súčasnosti je Barcelona najlepším tímom na svete a v španielskej súťaží máme s ňou veľké problémy," uviedol Luis Fabiano.

Nachádzate sa tu:
Domov