Everton zachránil v prestrelke hráč, ktorý mesiac nehral. Ancelotti pobavil reakciou

Radosť hráčov Evertonu po góle Bernarda.
Radosť hráčov Evertonu po góle Bernarda. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|11. feb 2021 o 10:30

V zápase FA Cup-u padlo deväť gólov.

LONDÝN. V polovici doteraz odohraných zápasov osemfinále anglického pohára FA Cup padol iba jeden gól. Na postup stačil Leicestru, Shieffeldu United i Manchestru United.

Naopak, Tottenhamu na prienik do štvrťfinále nestačili ani štyri presné zásahy. Ligový konkurent a zároveň tabuľkový sused Everton svojho súpera prestrieľal.

Hrdinom žolík z lavičky

Tottenham vstúpil do zápasu živelne. Švédsky brankár Evertonu Robin Olsen už v 50. sekunde musel vytiahnuť bravúrny zákrok pri hlavičke Erika Lamelu a v tretej minúte už Tottenham prvýkrát viedol.

Everton ale potom vyškolil súpera z efektivity. Tromi gólmi otočil priebeh, neskôr viedol 4:3. O konečnom výsledku (5:4) rozhodol v predĺžení striedajúci Bernard.

Dvadsaťosemročný Brazílčan pritom nepatrí k favoritom trénera Carla Ancelottiho.

Posledné minúty v prvom tíme si pripísal v FA Cup-e 24. januára, naposledy v základnej zostave hral ešte na Nový rok v Premier League.

"Je to skvelý hráč. Dobre vstúpil do duelu, skóroval a nakoniec je víťaz. Je to preňho výnimočný moment," reagoval asistent trénera Evertonu Duncan Ferguson.

Hlavný tréner Ancelotti sa stal hitom internetu, keď pobavil reakciou pri víťaznom góle v predĺžení. Kým sa jeho kolegovia radovali, on si v pokoji upil z kávy.

Mourinho: Bolo to skôr hokejové skóre

Tréneri rozdielne pristúpili aj k tvorbe zostavy. Kým domáci vo väčšine prípadov nastúpili so stabilnými oporami základnej zostavy, tréner José Mourinho vytiahol niekoľko hráčov z lavičky a medzi náhradníkmi ostali kanonier Harry Kane či donedávna zranený Dele Alli.

Everton odohral za posledné štyri dni už druhý bláznivý duel. Predtým remizoval na Old Trafford s Manchester United (3:3), kde vyrovnal v 95. minúte.

"Hráči predviedli dobrý prístup, energiu a bojovného ducha. Stále idú až do konca - na Old Trafford až do posledného kopnutia do lopty, dnes až do predĺženia," chválil hráčov Ferguson.

"Bolo asi skvelé sedieť doma a pozerať zápas, ale z nášho pohľadu to bolo príliš otvorené. Dostali sme tri góly zo štandardiek, toho sa musíme vyvarovať," reagoval po zápase kapitán Evertonu Gylfi Sigurdsson.

Skúsený Islanďan zvyšoval na 3:1 z pokutového kopu a nahrával na prvý, štvrtý a víťazný gól.

Tottenham držal loptu väčšinu času (56,4 %), prestrieľal Everton v pomere 28:17 (12:10 na bránku, 5:4 mimo bránky) a kopal až pätnásť rohových kopov, Everton iba dva.

"Keď sme držali loptu, boli sme dobrí a dominantní, mali sme hru pod kontrolou. Po polhodine malo byť 2:0 či 3:0 a bolo by rozhodnuté. Hráči dali do toho všetko a o to viac ma vypadnutie bolí. Odchádzam však s pozitívom, ktorým bol fakt, že hráči ukázali veľké srdce," reagoval tréner Tottenhamu na klubovom webe Mourinho.

"Bolo úžasné sledovať tie góly. Útočný futbal vám však vyhrá zápasy len vtedy, keď neurobíte viac chýb v defenzíve ako si vytvoríte šancí v útoku. Toto bolo také hokejové skóre. A bol to zápas mačky s myšou. Myšou boli chyby v našej defenzíve a mačkou naša dobrá hra a strelené góly, ktoré však nestačili," dodal podľa agentúry AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Everton zachránil v prestrelke hráč, ktorý mesiac nehral. Ancelotti pobavil reakciou