Bottas zmeškal let do Baku. Stihne tréningy pred pretekmi F1?

Fínsky pretekár F1 Valtteri Bottas.
Fínsky pretekár F1 Valtteri Bottas. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. jún 2021 o 14:25

Fín sa vyjadril prostredníctvom videa.

BRATISLAVA. Fín Valtteri Bottas zmeškal lietadlo, ktoré ho malo dopraviť do Baku, dejiska víkendovej Veľkej ceny Azerbajdžanu pretekov formuly 1.

"Mal som nejaké problémy so svojím letom. Som ešte vo Fínsku na letisku, ale čoskoro budem na mieste určenia. Nový let mám naplánovaný na štvrtok večer.

Moju prípravu na preteky by to nemalo ovplyvniť," uviedol Valtteri Bottas vo videohovore s médiami, cituje ho oficiálny web F1.com.

Analytik F1 Albert Fabrega na twitteri dodal, že by nemal byť problém s tým, aby fínsky pretekár stihol už voľné tréningy pred podujatím. 

V Azerbajdžane sa uskutočnia šieste preteky tohtoročného seriálu F1. S tými doterajšími piatimi však vicemajster sveta nemôže byť spokojný. 

Získal v nich dokopy len 47 bodov, čo je najmenej od jeho príchodu do Mercedesu v roku 2017 v príslušnom počte majstrovských podujatí od začiatku sezóny.

Až dvoje preteky (v Imole a Monte Carle) nedokončil a zatiaľ najvyššie skončil tretí na Veľkej cene Portugalska v Portimau.

"V úvode sezóny dostala zabrať moja mentálna pripravenosť. Mám za sebou niekoľko neúspešných pretekov. Je len na mne, ako sa od toho dokážem odraziť a posunúť sa dopredu. Určite sa nechcem dopredu vzdávať. Sezóna je dlhá a verím sebe aj svojmu tímu, že lepšie výsledky sa dostavia," uviedol Bottas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Bottas zmeškal let do Baku. Stihne tréningy pred pretekmi F1?