Extraligu bude riadiť Športová rada Pro-Hokej, na čele Paštinský

TASR|13. máj 2002 o 21:39

Piešťany 13. mája (TASR) - V liečebnom dome Balnea Esplanade v Piešťanoch sa v pondelok uskutočnilo zasadnutie a.s. Pro hokej, na ktorom jej účastníci ...

Piešťany 13. mája (TASR) - V liečebnom dome Balnea Esplanade v Piešťanoch sa v pondelok uskutočnilo zasadnutie a.s. Pro hokej, na ktorom jej účastníci konštituovali Športovú radu, ktorá bude od ročníka 2002/2003 namiesto doterajšieho ZOK HESR riadiť BOSS extraligu.

V skrátenom výberovom konaní na funkciu športového riaditeľa z troch kandidátov, z ktorých dvaja boli fyzicky prítomní a predložili aj svoje predstavy o tejto funkcii (Ivan Kodaj, Vladimír Paštinský), dostal vo verejnom hlasovaní pomerom hlasov 9:1 dôveru Vladimír Paštinský.

Schválil sa tiež nový ročník najvyššej súťaže. Ten odštartuje v nedeľu 8. septembra, základná časť bude mať 54 kôl, po nej 8 tímov bude hrať play off, pre deviate družstvo sa sezóna skončí a posledný desiaty tím zostúpi z extraligy do I. ligy. Predpokladá sa, že extraliga by mala najneskôr vyvrcholiť 15. apríla. Žrebovanie nového ročníka bude mať slávnostný charakter a uskutoční sa 22. mája v hoteli Bratislava o 13.00 h. Žrebovať sa bude z pohára majstrov sveta, ktorý priviezli domov slovenskí hokejisti zo svetového šampionátu vo Švédsku.

go mp jch

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Extraligu bude riadiť Športová rada Pro-Hokej, na čele Paštinský