Liga majstrov bez Realu Madrid? Absurdné, tvrdí Zidane

Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane.
Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|26. apr 2021 o 15:05

Francúz sa sústreďuje na zápas proti Chelsea.

MADRID. Tréner Zinedine Zidane dostal pred semifinále Ligy majstrov proti FC Chelsea otázku, či si vie predstaviť budúcu sezónu najprestížnejšej klubovej futbalovej súťaže bez Realu Madrid.

Otázka smerovaná na možný exemplárny trest pre španielskeho šampióna od Európskej futbalovej únie (UEFA) za jeho angažovanie v projekte Superligy nenechala majstra sveta z roku 1998 chladným.

"Je absurdné si myslieť, že budúcu sezónu nebudeme hrať Ligu majstrov. Nič iné sa k tomu nedá povedať. Viem, že Superliga je na verejnosti téma číslo jeden, ale nás viac zaujíma naša konfrontácia s Chelsea," skonštatoval Zidane.

Španielski giganti Real Madrid, FC Barcelona a Atlético Madrid boli jednými z 12 hlavných európskych klubov, ktoré iniciovali založenie Superligy.

Prezident klubu Florentino Pérez trval na tom, že projekt by mohol pokračovať aj napriek tomu, že deväť z tímov odstúpilo do 72 hodín od prvého oznámenia.

Pred rozpadom ich plánov pohrozila UEFA klubom, že budú niesť následky.

"Môj názor je, že chceme v budúcom roku vidieť Real Madrid v Lige majstrov. Musíme sa teraz sústrediť na náš zápas s Chelsea, pretože sa hovorí o rôznych veciach v súvislosti so Superligou. Musíme mať čisté hlavy," dodal Zidane.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liga majstrov bez Realu Madrid? Absurdné, tvrdí Zidane