Kluby nemôžu len tak odísť zo Superligy, tvrdí Pérez

Florentino Perez.
Florentino Perez. (Autor: TASR/AP)
TASR,SITA|25. apr 2021 o 11:51 (aktualizované 25. apr 2021 o 15:05)

Viaže ich podľa neho zmluva.

MADRID. Prezident Realu Madrid tvrdí, že 12 klubov nemôže vystúpiť z plánovaného projektu futbalovej Európskej Superligy (ESL).

Podľa slov Florentina Péreza ich viaže zmluva.

Súčasť projektu už nie sú Arsenal Londýn, Manchester United, FC Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea Londýn, Manchester City, AC Miláno, Inter Miláno ani Atletico Madrid. Z pôvodnej dvanástky zakladajúcich členov zostali len Real, FC Barcelona a Juventus Turín.

"Nemusím nikomu vysvetľovať, čo znamená platný kontrakt. Niektoré kluby pod vplyvom tlaku avizovali odchod z projektu. Objavili sa ľudia, ktorí začali zúriť, že by mohli prísť o svoje privilégia.

Som však presvedčený, že projekt bude čoskoro pokračovať a veci sa pohnú smerom dopredu. Nie je pravda, že americká investičná banka JP Morgan odstúpila od financovania projektu, jej predstavitelia si iba chcú spraviť určitú reflexiu.

Možno bude treba urobiť nejaké zmeny, no stále tvrdím, že Superliga je najlepšia možná vec na záchranu futbalu," citoval portál bbc.com slová Péreza, ktoré odzneli v rozhovore pre španielsky denník AS.

"Ak budeme musieť niečo zmeniť, tak zmeníme. Superliga je však najlepší uskutočniteľný projekt," dodal.

Podľa výkonného riaditeľa Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge je naopak projekt minulosťou. 

Bývalý nemecký reprezentant vraví, že je pozitívne, že vytvorenie Superligy vyvolalo vlnu protestov po celom svete.

"Kluby zahrnuté v plánovanom projekte rýchlo pochopili, že futbal funguje úplne ináč ako biznis. Bayern bol od začiatku proti tomuto projektu a podporoval reformu Ligy majstrov, ku ktorej príde od roku 2024.

Po schválení nového formátu súťaže a rozšíreniu počtu účastníkov na 36 bude pre veľké kluby oveľa ťažšie presadiť sa," citovala slová Rummeniggeho agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kluby nemôžu len tak odísť zo Superligy, tvrdí Pérez