Maďarsko bude útočiskom tímov z Premier League, príde aj Tottenham

Hráči anglického tímu Tottenham Hotspur.
Hráči anglického tímu Tottenham Hotspur. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. feb 2021 o 12:15

Presuny súvisia s pandemickými opatreniami.

NYON. Európska futbalová únia (UEFA) preložila zápas anglického Tottanhamu Hotspur proti rakúskemu Wolfsbergu v Európskej lige na neutrálnu pôdu, hrať sa bude vo štvrtok 18. februára v hlavnom meste Maďarska.

Budapešť bude hostiť aj dve nemecko-anglického stretnutia Ligy majstrov - RB Lipsko vyzve FC Liverpool a Borussia Mönchengladbach si zmeria sily s Manchestrom City.

K zmene dejísk duelov anglických klubov prichádza v súvislosti s opatreniami jednotlivých krajín zameraných proti šíreniu koronavírusu a jeho mutácií, v tomto prípade ide o britskú mutáciu.

V šestnásťfinále Európskej ligy londýnsky Arsenal bude hostiť portugalskú Benficu Lisabon nie v britskej metropole, ale v Grécku na štadióne Olympiakosu Pireus. Prvý duel sa uskutoční namiesto Lisabonu v talianskom Ríme.

Chelsea Londýn nastúpi proti španielskemu Atléticu Madrid v rumunskej Bukurešti.

V Európskej lige Manchester United proti španielskemu klubu Real Sociedad San Sebastián bude hrať v talianskom Turíne.

Spomedzi anglických mužstiev zatiaľ len v prípade Arsenalu už padlo rozhodnutie, že svoj domáci duel nebude hrať na Britských ostrovoch. Je možné, že v blízkej budúcnosti budú Londýnčanov nasledovať ďalšie kluby.

Spomedzi siedmich anglických tímov by iba jeden mal hrať priamo na domácom štadióne svojho súpera, Leicester City nastúpi v Česku proti Slavii Praha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Maďarsko bude útočiskom tímov z Premier League, príde aj Tottenham