Trenčanom experiment nevyšiel, životný zápas nezvládli

(Autor: TASR)
Juraj Berzedi|30. aug 2018 o 20:18

V tejto sezóne prvýkrát v Európskej lige prehrali a neskórovali.

BRATISLAVA. Spanilá jazda futbalistov Trenčína v pohárovej Európe končí.

Po tom ako postupne vyradili Budučnosť Podgoricu, Górnik Zabrze a aj slávny Feyenoord Rotteradam, v play off vypadli s Larnakou.

Po domácej remíze 1:1 v Žiline, podľahli Trenčania v odvete na Cypre 0:3 a nepostúpili do základnej skupiny Európskej ligy 2018/2019.

V tejto sezóne prehrali v európskych pohároch až v ôsmom zápase. A prvýkrát ani neskórovali.

V dvojzápase s Larnakou im chýbala organizácia hry, najmä defenzívy, ktorej dovtedy šéfoval James Lawrence.

V prvom zápase nehral pre žalúdočné problémy, pred odvetou prestúpil 26-ročný Angličan do Anderlechtu Brusel.

AEK Larnaka - AS Trenčín: Najlepšie momentky z odvety (Európska liga 2018/19): fotogaléria

30.8.2018

Trenčanom experiment nevyšiel

Trenčania nemohli počítať ani so stredopoliarom Abdulom Zubairom, ktorý doma s Larnakou videl tretiu žltú kartu v Európskej lige, čím dostal trest na ďalší zápas.

„Je to finále, posledný zápas nášho života. Sme mladí, hladní a sebavedomí.

Vyradili sme Feyenoord, tak kedy máme postúpiť, ak nie teraz?,“ reagoval tréner Ricardo Moniza na tlačovej konferencii pred zápasom.

V porovnaní s prvým duelom nastali v zostave Trenčína dve zmeny. Zubairu nahradil v zálohe Ubbink a Skovajsu v strede obrany Paur, ktorý si netradičný post vyskúšal aj v poslednom ligovom súboji na Slovane (3:3).

Tento experiment Trenčanom nevyšiel. To, že ich obrana nie je zohratá sa ukázalo už v 24 sekunde zápasu, keď medzery v nej využil útočník Giannou.

Hostia postupne hru vyrovnali a do polčasu dobré šance nevyužili Paur, Čatakovič i Sleegers. Naopak, domáci trestali exportným gólom Acorána.

Veteráni prevýšili mladých Trenčanov

Po zmene strán domáci, ktorí v základnej zostave nemali ani jedného Cyperčana, zvýšili svoj náskok o ďalší gól.

Za mladých Trenčanov s vekovým priemerom 22 rokov hrali od začiatku traja Slováci.

V dvojzápase im chýbala organizácia hry, ale aj góly ich chorvátskeho útočníka Antonia Manceho, ktorý predtým strelil v Európskej lige šesť gólov.

"Niečo sme si pred zápasom povedali a už v prvej minúte sme dostali gól. Keď si niečo povieme, treba to aj rešpektovať na ihrisku. Každý musí vedieť, akú má úlohu.

Vedeli sme však, že ak dostaneme gól a potom vyrovnáme, nič sa nedeje. Malo nás to nakopnúť, aj sme sa trochu zlepšili. Celkovo sme však mali veľa nevynútených chýb, ťažko sa nám behalo. Dnes to bola ťažoba," povedal po zápase pre RTVS obranca Trenčína Jakub Paur.

Domáci v oboch dueloch potvrdili pozíciu mierneho favorita, keďže ich káder má hodnotu zhruba dvanásť miliónov eur, čo je dvojnásobok ako v prípade Trenčína.

Larnaka sa druhýkrát vo svojej histórii prebojovala do skupinovej fázy Európskej ligy. Prvý raz to bolo pred šiestimi rokmi.

Trenčania si v pohárovej Európe zarobili 1,08 mil. eur. Odmenu 2,92 mil. eur, ktorý by dostali za postup do skupiny Európskej ligy si už na svoj účet nepripíšu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Trenčanom experiment nevyšiel, životný zápas nezvládli