Eto'o zarobí v Rusku viac ako Messi či Ronaldo

Samuel Eto'o
Samuel Eto'o (Autor: AP)
TASR|23. aug 2011 o 19:55

Predstavitelia futbalového klubu Anži Machačkala oznámili, že sa s vedením Interu Miláno dohodli na prestupe Samuela Eto'a.

MILÁNO. Podľa talianskych médií sa africký útočník stane v dagestánskom klube hrajúcom najvyššiu ruskú súťaž najlepšie zarábajúcim futbalistom planéty, pričom prestupová čiastka sa pohybuje okolo 30 miliónov eur.

German Tkačenko, prestupový konzultant Anži, pre denník Gazzetta dello Sport uviedol, že zostáva už len dotiahnuť nejaké administratívne formality.

Eto'o sa dohodol na trojročnej zmluve, ktorá mu má priniesť príjem 20 miliónov eur za jednu sezónu. Za celé obdobie tak zinkasuje o 12 miliónov eur viac ako dostane Cristano Ronaldo v Reale Madrid a o 10,5 milióna eur viac ako Lionel Messi z FC Barcelona.

"Prestupová suma je už dohodnutá takým spôsobom, že spokojné sú oba kluby. V stredu sa hráč podrobí lekárskym testom a ak prejde, tak podpíše trojročnú zmluvu."

"Samuel by mal už začať vo štvrtok s prípravou na najbližší ligový duel s Rostovom," uvádza sa vo vyhlásení na oficiálnom webe klubu ruského miliardára Sulejmana Kerimova, ktorý do klubu už získal brazílskeho veterána Roberta Carlosa a stredopoliara Juriho Žirkova z Chelsea Londýn.

Tridsaťročný Eto'o vyhral dva tituly v Lige majstrov s FC Barcelona predtým, ako v roku 2009 prestúpil do Interu Miláno. Štvornásobný víťaz ankety o Najlepšieho futbalistu Afriky triumfoval vo svojej premiérovej sezóne s "nerazzurri" v Serii A, Talianskom pohári aj Lige majstrov.

Informovala agentúra AP a Reuters

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eto'o zarobí v Rusku viac ako Messi či Ronaldo