Eto´o sa dohodol s Anži Machačkala

Samuel Eto'o.
Samuel Eto'o. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. aug 2011 o 15:07

Kamerunský futbalový útočník Samuel Eto'o sa podľa ruských médií dohodol s klubom Anži Machačkala na podmienkach svojej novej zmluvy.

RÍM. Jej podpis by mal nasledovať po lekárskej prehliadke.

"Dotiahli sme posledné formality novej zmluvy," skonštatoval hráčov ruský agent pre LifeNews.ru. Podľa rovnakého zdroja by mal Inter Miláno dostať od ruského klubu za prestup 40 miliónov eur, Eto'o by sa mal ročne prísť na 15 miliónov eur. Zatiaľ nie je známa oficiálna reakcia Machačkaly ani dĺžka zmluvy.

Anži ponúkla trojročnú zmluvu, 30-ročný útočník požadoval kontrakt na štyri roky. Podľa prezidenta Interu Miláno Massima Morattiho je klub pripravený "zvážiť" veľmi zaujímavú ponuku z Ruska.

"Môžem povedať, že ponuka Anži je veľmi zaujímavá, férová a odzrkadľuje hráčovu hodnotu," povedal Moratti a doplnil: "Zvážime ju so samotným hráčom, našimi funkcionármi a rozhodnutie padne v najbližších dňoch."

Šikovný africký kanonier bol v minulej sezóne najlepším strelcom svojho tímu a v predminulom ročníku pomohol milánskemu veľkoklubu získať cenné treble.

V tíme z dagestanskej oblasti, ktorá patrí medzi najnebezpečnejšie v Rusku, už pôsobia Roberto Carlos či Jurij Žirkov. Hráči klubu z malého mesta, za ktorým stojí ropný a hutnícky magnát Sulejman Kerimov, žijú a trénujú v moskovskom regióne a na domáce zápasy dochádzajú letecky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eto´o sa dohodol s Anži Machačkala