Eto´o pre AC Miláno zaujímavejší ako Ronaldinho

SITA|26. máj 2008 o 15:12

MADRID 26. mája (SITA, AP) - Minulý týždeň detronizovaného európskeho klubového futbalového šampióna AC Miláno tlačí päta viac na poste typického zakončovateľa ako kreatívneho stredopoliara. Vyplýva to ...

MADRID 26. mája (SITA, AP) - Minulý týždeň detronizovaného európskeho klubového futbalového šampióna AC Miláno tlačí päta viac na poste typického zakončovateľa ako kreatívneho stredopoliara. Vyplýva to z posezónnych úvah na San Sire, odkiaľ prenikli informácie, že keď už "rossoneri" majú siahnuť po niektorom hráčovi z kádra FC Barcelona, potom má pred Ronaldinhom prednosť Samuel Eto´o. Dni oboch hráčov spätých s úspešnou érou trénera Franka Rijkaarda na Nou Campe sú zrejme spočítané a ich mená už neraz boli skloňované s prestupom do Milána, pre Afričana je však jasnou prioritou konkurenčný Inter. Generálny manažér AC Ariedo Braida priznal, že kamerunský kanonier by bol svojimi futbalovými danosťami pre tím väčším prínosom ako brazílsky loptový virtuóz. "Ronnieho potrebujeme menej ako Samuela. Eto´o je veľký hráč, ale asi nebude ľahké získať ho, stálo by nás to veľa peňazí. Každopádne, vo futbale je možné všetko," uviedol Braida.

Hodnota 27-ročného Samuela Eto´a na futbalovom trhu je údajne 40 miliónov eur, trojnásobný africký hráč roka za tri sezóny v drese katalánskeho tímu zaznamenal 77 ligových gólov.

V piatok viceprezident AC Miláno Adriano Galliano rokoval s predstaviteľmi FC Barcelona hneď o trojici hráčov Eto'ovi, Ronaldinhovi a Gianlucovi Zambrottovi. Taliansky obranca je k dispozícii za 12 miliónov eur, Milánčania ponúkajú o 4 menej.


Nachádzate sa tu:
Domov