Karlsson sa stal tretím najlepšie plateným hráčom v NHL

Erik Karlsson
Erik Karlsson (Autor: SITA/AP)
SITA|18. jún 2019 o 14:33

Švédsky obranca podpísal dlhoročný kontrakt s klubom San Jose Sharks.

BRATISLAVA. Švédsky hokejový obranca Erik Karlsson sa stal tretím najlepšie plateným hráčom kanadsko-americkej NHL.

S tímom San Jose Sharks podpísal kontrakt na osem rokov v celkovej hodnote 92 miliónov amerických dolárov.

Dvojnásobný držiteľ Norrisovej trofeje

"Je to pre mňa veľké rozhodnutie. Nakoniec však viem, že je to pravé pre mňa, moju rodinu aj túto organizáciu. Som spokojný s tým, ako sa to všetko udialo a že ma netlačili k tomu, aby som urobil rozhodnutie skôr ako teraz," povedal dvojnásobný držiteľ Norrisovej trofeje určenej pre najlepšieho obrancu v zámorskej hokejovej profilige.

Okrem toho Karlsson verí, že San Jose bude mať veľkú šancu získať Stanleyho pohár v budúcej sezóne a každým rokom bude napredovať.

Švéd sa síce môže pýšiť spomenutými individuálnymi oceneniami, ale na tímový úspech stále čaká. Vo švédskom národnom tíme získal "iba" striebro na ZOH v Soči 2014 a bronz na majstrovstvách sveta v roku 2010.

Najlepšie platený obranca

Erik Karlsson sa stal najlepšie plateným obrancom v zámorí. V tejto pozícii nahradil obrancu Los Angeles Kings Drewa Doughtyho, ktorý minulé leto podpísal s "kráľmi" dlhodobý kontrakt na 88 miliónov amerických dolárov.

V najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta sa z lepšieho zárobku na jednu sezónu tešia len útočníci Connor McDavid (12,5 milióna USD) a Auston Matthews (11,6 milióna USD).

Rodák z Landsbro dlhodobo patrí k najlepším obrancom na svete. Niekdajší kapitán Ottawy Senators zmenil svoje pôsobisko pred začiatkom sezóny 2018/2019 a v premiérovom ročníku vo farbách Sharks zaznamenal v 53 zápasoch základnej časti tri góly a 42 asistencií.

Je potrebné poznamenať, že v 'rozlete' ho limitovalo zranenie slabín, pre ktoré vynechal veľkú porciu zápasov.

V play-off dosiahol bilanciu 2+14 a bol lídrom v počte asistencií v čase, keď jeho klub vypadol vo vyraďovacej časti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Karlsson sa stal tretím najlepšie plateným hráčom v NHL