Ako je na tom Černák? Čas na zotavenie mu dá koronavírus u súpera

Vpravo slovenský obranca Tampy Erik Černák, vľavo hráč Columbusu Liam Foudy v zápase NHL Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning.
Vpravo slovenský obranca Tampy Erik Černák, vľavo hráč Columbusu Liam Foudy v zápase NHL Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|25. jan 2021 o 20:30

Najbližší zápas ho čaká zo štvrtka na piatok.

TAMPA BAY. Zranenie slovenského hokejistu Erika Černáka nie je vážne a jeho stav budú posudzovať na dennej báze.

Obranca tímu NHL Tampa Bay Lightning nedohral sobotňajší zápas proti Columbusu Blue Jackets, v ktorom obhajca Stanley Cupu prehral 2:5. Podľa zverejnených informácií Slovák utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela.

Dvadsaťtriročný slovenský reprezentant odohral len tri minúty a 24 sekúnd. Najskôr sa ťažko dvíhal po tvrdom zákroku Nicka Foligna za bránkou súpera a následne ho pri korčuľovaní za pukom vo vlastnom obrannom pásme nečakane rozhodila pravdepodobne ryha v ľade. Po krkolomnom páde odkorčuľoval na striedačku s bolestivou grimasou.

V ďalšom priebehu sa už do hry nezapojil.

V štyroch zápasoch novej sezóny zaznamenal Černák, ktorý v decembri podpísal v Tampe trojročný kontrakt v celkovej hodnote 8,85 milióna dolárov, jednu asistenciu.

Tampa sa mala najbližšie predstaviť v noci na stredu proti Caroline Hurricanes, ale vedenie súťaže zápas v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu odložilo. Informáciu priniesol web tsn.ca.

Najbližší zápas čaká Tampu v noci zo štvrtka na piatok proti Caroline Hurricanes.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ako je na tom Černák? Čas na zotavenie mu dá koronavírus u súpera