Erik Černák sa stal športovcom mesiaca september na Slovensku

Jason Dickinson (vľavo) a Erik Čěrnák vo finále play off NHL Dallas - Tampa Bay.
Jason Dickinson (vľavo) a Erik Čěrnák vo finále play off NHL Dallas - Tampa Bay. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. okt 2020 o 13:58

Získal takmer všetky hlasy.

BRATISLAVA. V obnovenom hlasovaní o najlepšieho športovca mesiaca na Slovensku v septembri 2020 zvíťazil hokejista Erik Černák.

O triumfe obrancu tímu NHL Tampa Bay Lightning rozhodla takmer dvadsiatka hlasujúcich a až na jednu výnimku sa jednoznačne priklonili na stranu čerstvého víťaza Stanleyho pohára. Informuje o tom portál olympic.sk.

Dvadsaťtriročný obranca získal prestížny Stanley Cup už vo svojej druhej sezóne v NHL a celkovo ako desiaty hokejista narodený na Slovensku. Tampa Bay zdolala vo finálovej sérii Dallas 4:2 na zápasy.

Vďaka Slovenskému olympijskému a športovému výboru (SOŠV) sa od októbra 2020 opätovne spustilo hlasovanie v ankete Športovec mesiaca.

V ankete po novom hlasujú členovia mediálnej a edičnej komisie SOŠV, ako aj zástupcovia športových redakcií celoslovenských médií a poprední predstavitelia SOŠV.

Každý mohol hlasovať iba za jedno meno z nominovaných úspešných športovcov, či kolektívov za mesiac september 2020.

Predchádzajúca anketa Športovec mesiaca trvala od roku 2015. Svoje pôsobenie ukončila v marci tohto roku na začiatku prvej vlny koronavírusu, keď došlo k celoplošnému zastaveniu športu na Slovensku aj vo svete.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Erik Černák sa stal športovcom mesiaca september na Slovensku