Zaujal príbehom aj gólmi. Elvis skončil v Žiline expresne rýchlo

Elvis Mashike Sukisa.
Elvis Mashike Sukisa. (Autor: TASR - Erika Ďurčová)
Sportnet|29. mar 2022 o 11:10

Elvis Mashike Sukisa pod Dubňom neskóroval.

ŽILINA. Na jeseň patril k najväčším prekvapeniam ligy. V senickom klube, zdecimovanom dlhodobými finančnými problémami, atakoval najlepších kanonierov súťaže.

Elvis Mashike Sukisa strelil v prvej polovici sezóny sedem gólov, z toho tri víťazné a dvakrát pomohol k remíze. Klubu zariadil 11 bodov z dvadsiatich štyroch.

Konžský útočník mal za sebou jedinečný príbeh. Začínal s veľkým futbalom na Slovensku, cez Galantu, Ružinú, Sereď či Zvolen sa dostal až do Zlatých Moraviec. Po desiatich rokoch sa presunul do Česka, na Záhorie prišiel v lete z Liberca.

V zimnej prestávke po ňom siahla Žilina, bitku o hráča vyhrala s poľskými či bieloruskými záujemcami. V mladom tíme sa stal 27-ročný futbalista tretím najstarším. Mal priniesť skúsenosti aj produktivitu.

Pod Dubňom sa však nepresadil. Zo šiestich ligových kôl raz nebol na súpiske, dvakrát sedel na lavičke. Len raz odohral viac ako polčas, ani raz sa nepresadil, nezapadol do herného prejavu.

Už mesiac po začiatku jarnej časti však skončil. "Afričan sa v jarných stretnutiach nedokázal gólovo presadiť a ani plne adaptovať na žilinský spôsob hry," informuje žilinský web.

Sukisa prišiel do Žiliny na polroka s opciou. Keďže sa žlto-zelení rozhodli, že si ju neuplatnia, umožnili hráčovi hľadať si nové pôsobisko.

„Vzhľadom na vek, skúsenosti a najmä gólové štatistiky sme mali od Elvisa vyššie očakávania. Pravdepodobne mu spôsobovala problém adaptácia na náš štýl hry a našu filozofiu,“ povedal športový manažér Karol Belaník.

Z tohto spojenia neprofitovala ani jedna strana. Ani klub, ani hráč.

„Keďže sme s ním mali zmluvu do konca sezóny a opciu si teda pochopiteľne neuplatníme, umožníme mu už teraz hľadanie si nového pôsobiska, resp. trénovanie s iným klubom,“ potvrdil Belaník.

Žilinčania sú v tejto sezóne na poslednom mieste v nadstavbovej skupine o titul a nepokračujú ani v pohári, keď vo štvrťfinále Slovnaft Cupu vypadli s Trnavou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zaujal príbehom aj gólmi. Elvis skončil v Žiline expresne rýchlo