Elena Kaliská ukončila sezónu

TASR|11. sep 2008 o 14:19

Päťdielny seriál Worldseries vyvrcholí v slovinskom Solkane, v nemeckom Markkleebergu a americkom Wispe bez slovenských víťazov.

Liptovský Mikuláš 11. septembra (TASR) - Päťdielny seriál Worldseries vyvrcholí v slovinskom Solkane, v nemeckom Markkleebergu a americkom Wispe bez slovenských olympijských víťazov. Po singlistovi Michalovi Martikánovi, deblistoch Pavlovi a Petrovi Hochschornerovcoch skončila sezónu aj kajakárka Elena Kaliská. Momentálne je teda jasné, že zo slovenských lodí sa o najcennejšiu trofej, automobil Nissan Qashqai 4x4, budú usilovať už iba víťazi z Penrithu a Čunova bratanci Ladislav a Peter Škantárovci.

Elena Kaliská už nechcela naťahovať nasilu sezónu. Ako povedal tréner Peter Mráz, doľahla na ňu psychická únava. "Stabilne už netrénovala a riskovať nejaké neúspechy nemá význam," povedal kouč olympijskej víťazky. "Teraz potrebuje hlavne vypnúť, už 29. septembra sa presťahuje na rekondičné sústredenie do ozdravovne Tatranská kotlina pri Ždiari a potom si dopraje rehabilitáciu pri mori. Využije ponuku SOV, okrem nej by malo do teplejšej destinácie, Cyprusu, alebo Egypta, letieť viacero úspešných olympionikov."

V Solkane na treťom podujatí Worldseries budú nadchádzajúci víkend štartovať juniori i reprezentanti do 23 rokov, no popri nich aj ostrieľaní slalomári, isto Ladislav a Peter Škantárovci, či kajakárka Jana Dukátová. Majsterka sveta spred dvoch rokov v Prahe-Troji si cestu do Solkanu spríjemnila aj paralelným slalomom v starom meste Ľubľany v perejách rieky Ľubľanica. Tréner Róbert Orokocký: "Po Solkane si už zapádluje jedine na akademických majstrovstvách sveta v Čunove, ktoré termínovo konkurujú pretekom Worldseries v Markkleebergu. Do USA nepoletí, je to ďaleko a nemalo by to až taký veľký význam."

Róbert Kleberc, tréner bratancov Škantárovcov, verí, že jeho zverenci môžu siahnuť aj na celkové víťazstvo vo Worldseries. "Do Nemecka síce nepôjdu, prednosť dostali akademické MS v Čunove, no do USA áno. Ráta sa počet víťazstiev, ak by dosiahli trebárs štyri a slovinský kajakár Kauzer, náš najväčší konkurent, len tri, mohli by sa radovať aj z auta."

Dvaja litopvskomikulášski olympijskí víťazi kajakárka Kaliská a singlista Martikán si voľne zapádlujú ešte 27. septembra na Rozlúčkových slalomoch a symbolicky uzavrú úspešný rok. Zamykanie domáceho kanála vyplaví aj dosť adrenalínu, v jazdách veteránov sa možno svojím neutíchajúcim majstrovstvom blysnú aj samotní tréneri, čo môže priniesť v divokých perejách množstvo napínavých adrenalínových momentov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Elena Kaliská ukončila sezónu