Elena Kaliská hráčkou Spišskej Novej Vsi

SITA|6. okt 2008 o 17:04

Dvojnásobná olympijská víťazka vo vodnom slalome Elena Kaliská bude hrať hokej.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Fanúšikovia na Spiši sa už v sobotu 11. 10. môžu tešiť na súťažnú premiéru úspešnej vodnoslalomárky, ktorá v drese HC OSY Spišská Nová Ves nastúpi proti hráčkam Zvolena.

"Pre Elenu to bude dvojnásobne zaujímavý hokejový debut, lebo je rodáčka práve zo Zvolena," povedal tréner a manažér ženského tímu Spišskej Novej Vsi Pavol Findura. Prezradil tiež, čo všetko museli urobiť, aby majsterku sveta a štvornásobnú majsterku Európy v K1 dotiahli do svojho tímu: "Elena sa sama ponúkla. Pokiaľ viem, pravidelne hráva hokej rekreačne s partiou na Liptove a aj v médiách sa niekoľkokrát vyjadrila, že sa jej hokej veľmi páči, že by si to niekedy chcela skúsiť. V rámci prípravy na ďalšiu vodnoslalomársku sezónu bude mať možnosť aktívne využiť mimosúťažné obdobie a zahrať si hokej, ku ktorému má kladný vzťah."

Jedinú špeciálnu požiadavku, ktorú Elena Kaliská voči Spišiakom mala, jej však nevedeli splniť.

"Elenka chcela hrať s číslom 16, ale to má naša najstaršia hráčka Beáta Beníková, takže Elena bude hrať zrejme s číslom 18," komentoval Pavol Findura a s úsmevom ešte dodal: "Beáta Beníková začínala s hokejom v 38 rokoch a to bolo pred desiatimi rokmi. Elena má len 36, takže keď sa jej bude dariť, má ešte veľa hokejových rokov pred sebou..."

Tréner Spišiačok, vlani strieborného tímu najvyššej ženskej súťaže na Slovensku, si "zlatú" posilu od vody pochvaľuje najmä z hľadiska motivácie: "V družstve máme sedem hráčok do 18 rokov. Keď budú v kabíne s takouto športovou osobnosťou a v pravom slova zmysle profíčkou, budú mať možnosť ju spoznať bližšie a uvedomiť si, čo všetko musela absolvovať, aby dokázala to, čo sa jej podarilo," dodal na záver tréner a manažér hokejistiek zo Spiša, ktorým patrí v aktuálnej tabuľke I. ligy 3. priečka.

Nachádzate sa tu:
Domov