Eden Hazard pokoril klubový míľnik: Chcem sa stať legendou

Eden Hazard v zápase proti Watfordu.
Eden Hazard v zápase proti Watfordu. (Autor: Frank Augstein TASR/AP)
TASR|27. dec 2018 o 09:27

V súvislosti s belgickým futbalistom sa skloňuje aj Real Madrid.

LONDÝN. Belgický futbalista Eden Hazard sa stal desiatym hráčom v histórii so sto a viac gólmi v drese FC Chelsea vo všetkých súťažiach.

Trojciferný počet pokoril v stredajšom stretnutí 19. kola Premier League, keď sa dvoma zásahmi postaral o triumf vo Watforde 2:1.

V nadstavenom čase prvého dejstva otvoril skóre a po zmene strán premenil pokutový kop.

,,Dať 101 gólov za tento klub je niečo neskutočné. Nikdy na to nezabudnem. Teraz však fanúšikovia budú chcieť viac," citoval Hazarda web BBC.

Hazard môže hrať kdekoľvek.


Maurizio Sarri, tréner FC Chelsea

Meno 27-ročného ofenzívneho stredopoliara sa pred sezónou skloňovalo s možným prestupom do Realu Madrid, sám Hazard priznal, že pôsobenie v španielskom klube je jeho sen, neskôr sa však rozhodol zostať v Londýne.

"Chcem pridať ďalšie góly a stať sa legendou ako Frank Lampard, Didier Drogba či John Terry," vyhlásil Hazard.

Napriek jednoznačnému posolstvu však špekulácie o jeho budúcnosti pretrvávajú. Zmluvu má do roku 2020 a zatiaľ sa s klubom nedohodli na predĺžení.

Belgický reprezentant je kľúčový muž v zostave trénera Maurizia Sarriho, v tomto ročníku najvyššej súťaže vsietil desať gólov, dva pridal v Ligovom pohári a je najlepší strelec mužstva.

,,Hazard môže hrať kdekoľvek. Okrem dvoch gólov mohol pridať aj dve či tri asistencie," povedal Sarri. Jeho zverenci sa vďaka víťazstvu vrátili do prvej štvorky v tabuľke pred mestského rivala Arsenal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Eden Hazard pokoril klubový míľnik: Chcem sa stať legendou