Dvojica Trenčanov Mazán - Chanti na skúške v Panathinaikose

SITA|23. apr 2009 o 12:33

Dvojica hráčov slovenského prvoligového futbalového klubu AS Trenčín Peter Mazán a Angelos Chanti si niekoľko najbližších dní užije príjemné počasie na brehoch Egejského mora.

TRENČÍN. Obaja v stredu ráno odcestovali na päťdňový tréningový pobyt do Panathinaikosu Atény.

"Majiteľ AS Trenčín Tschen La Ling je v budovaní vzťahov s ostatnými tímami aktívny. Vo veľmi úzkom kontakte je s predstaviteľmi Den Haagu, Utrechtu a Ajaxu. Blízko má aj k ďalšiemu klubu, v ktorom v minulosti hrával, k Panathinaikosu Atény," cituje oficiálna internetová stránka www.astrencin.sk slová generálneho manažéra Róberta Rybníčka.

Prvým krokom spolupráce Trenčína s tímom so zeleným trojlístkom v logu bol príchod Alexa Pagkalisa na Sihoť. Ďalším je cesta dvojice Trenčanov na Peloponézsky polostrov. "Je pre nás veľmi dôležité, aby naši šikovní mladíci ochutnali atmosféru vo veľkých kluboch. Majú možnosť na seba upozorniť. Zároveň to pre nich môže byť silný motivačný faktor. Ak okúsia atmosféru vo veľkoklube na vlastnej koži, určite stúpne aj ich vôľa presadiť sa,“ uviedol generálny manažér AS.

Obaja hráči možnosť "pričuchnúť" k atmosfére v najslávnejšom gréckom klube pochopiteľne uvítali. "Vždy bolo mojím snom zahrať si v drese Panathinaikosu. Mám detailne naštudovaného každého muža zo súpisky. Viem o nich všetko. Pánovi Lingovi som za túto obrovskú skúsenosť veľmi vďačný," zdôraznil Chanti, ku ktorého slovám sa pridal aj Peter Mazán: "Chcem sa tam ukázať v dobrom svetle. Odovzdám všetko. Som zvedavý, či sa im zapáčim."

Dvojica Trenčanov bude v juhoeurópskej metropole do nedele. Už v najbližšom období čaká na ďalších mladých hráčov AS podobná skúsenosť v kluboch holandskej, francúzskej a možno aj niektorej z ďalších zaujímavých zahraničných líg.

Nachádzate sa tu:
Domov