Dukla Banská Bystrica získala Debnára z Artmedie

SITA|11. jún 2007 o 13:36

BANSKÁ BYSTRICA 11. júna (SITA) - Futbalisti Dukly Banská Bystrica začali v pondelok s letnou prípravou na sezónu 2007/08. Na úvodnom zraze sa novému trénerovi Rudolfovi Rehákovi, ktorý bol doteraz asistentom ...

BANSKÁ BYSTRICA 11. júna (SITA) - Futbalisti Dukly Banská Bystrica začali v pondelok s letnou prípravou na sezónu 2007/08. Na úvodnom zraze sa novému trénerovi Rudolfovi Rehákovi, ktorý bol doteraz asistentom po sezóne odvolaného Ladislava Molnára, hlásilo 28 hráčov. Pre zranenia absentovali Michal Pančík ml., Michal Ďuriš a Ľubomír Vyskoč. Na prvom tréningu sa objavili aj hráči, ktorí sú v Dukle na skúške. Ide o Sivčeviča, Živanoviča (obaja Rimavská Sobota), Herdu (Kladno), Červenku (Galanta), Kovačevič (Banja Luka/Bosna), Marcela Palica, Antona Kubalu (obaja Močenok) a Bestvinu (bývalý hráč Dukly, naposledy Rakúsko). Na budúci týždeň sa k mužstvu pripojí Ondrej Debnár z Artmedie Bratislava, ktorého Dukla získala na prestup. "Zmluvu podpíšeme na budúci týždeň a to minimálne na rok s opciou," uviedol generálny riaditeľ FK Dukla Karol Ihring. Vedenie mužstva sa dohodlo na pokračovaní zmluvy aj s Kornelom Salátom, ktorý bude na Štiavničkách pôsobiť do konca tohto kalendárneho roka. S mužstvom sa rozlúčili Tomáš Libič, Peter Očovan, Sadat Saini a Jan Jelínek. V štádiu riešenia je aj odchod Stanislava Velického. "Chceme sa počas najbližších týždňov posilniť

v útoku, zálohe i obrane. Z Dukly odídu postupne viacerí hráči podľa toho, ako sa budú ukazovať futbalisti, ktorí sú u nás na skúške. Prvé vyraďovacie sito sme naplánovali už túto stredu a ďalšie do konca týždňa," ozrejmil najbližšie plány K. Ihring.

Počas letnej prípravy odohrajú futbalisti Dukly sedem prípravných zápasov a absolvujú herné sústredenie v Prahe. "Do Čiech chceme odísť už s kompletným kádrom. Chceme sa zamerať na herný prejav, taktické varianty, naplánované máme dva prípravné zápasy s Mladou Boleslavou a Spartou Praha, čo sú špičkové české kluby. Verím, že nás dobre preveria," povedal tréner Dukly Banská Bystrica Rudolf Rehák, ktorému budú pri ligovom kormidle pomáhať asistent Pavol Michálik, tréner brankárov Marián Michálik a kondičný kouč Miroslav Okáľ (bývalý šéftréner SAZ). Na margo posíl tréner Rehák uviedol: "Bude ešte z čoho vyberať, aj keď je to ako v rýchliku. Musím sa rozhodnúť v otázke skúšaných hráčov pomerne rýchlo. Chcel by som definitívne uzavrieť túto otázku na budúci týždeň 20. júna po zápase s Honvédom Budapešť. Každopádne máme ešte vytypovaných hráčov, niektoré mená mi predostrelo vedenie klubu, iné som ponúkol ja. Budeme na nich pracovať aj v priebehu dvoch prestupových mesiacov."


Zoznam prípravných zápasov Dukly Banská Bystrica:

16. júna: Mattersburg (vonku, 17.30), 20. júna: Honvéd Budapešť (vonku, 17.00), 23. júna: Rimavská Sobota (doma,10.30), 27. júna: Mladá Boleslav (vonku, v Písku, 15.00), 30. júna: Sparta Praha (vonku), 3. júla: Rakytovce (doma, 17.00), 7. júla: Ferencváros Budapešť (doma, 16.00)


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dukla Banská Bystrica získala Debnára z Artmedie