Jeho tím padá ku dnu, ale Dúbravka patrí k najlepším

Martin Dúbravka (vpravo) a jeho zákrok po strele Williana v zápase medzi Newcastlom United a Chelsea Londýn.
Martin Dúbravka (vpravo) a jeho zákrok po strele Williana v zápase medzi Newcastlom United a Chelsea Londýn. (Autor: Matt Dunham TASR/AP)
Pavol Spál|13. jan 2019 o 15:37

Newcastle prehral na pôde Chelsea.

BRATISLAVA. Jednou z jeho predností je komunikačná schopnosť na ihrisku. Od neustáleho usmerňovania spoluhráčov je brankár Martin Dúbravka po každom zápase zachrípnutý.

V Premier League sú takmer všetky zápasy vypredané, navyše sa hrajú vo veľkých arénach, takže slovenský brankár dáva hlasivkám poriadne zabrať, aby ho spoluhráči počuli.

V sobotu na nich kričal márne, jeho Newcastle prehral v 22. kole anglickej ligy na pôde favorizovanej Chelsea 1:2. Newcastle dlho vzdoroval, ale rozhodla kvalita londýnskeho tímu.

„Musíme zostať pokojní. Premier League je beh na dlhé trate. Ak budeme hrať tak ako proti Chelsea, slabšie tímy zdoláme,“ vravel podľa BBC tréner Newcastlu Rafael Benítez.

Oba góly strelil londýnsky klub po perfektných akciách slávnych hráčov.

Prvý gól strelil majster sveta Pedro Rodríguez, keď po šikovnej prihrávke Davida Luiza preloboval Dúbravku. Druhý gól dal po parádnej strele Willian, keď mu prihrával Eden Hazard.

V oboch prípadoch Dúbravka nemal šancu.

Iba jeden hráč bol lepší

Newcastle nie je chudobný klub, ale s Chelsea sa nemôže rovnať. Iba do brankára Kepu Arrizabalagu počas posledného leta Chelsea investovala sedemdesiat miliónov libier.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Jeho tím padá ku dnu, ale Dúbravka patrí k najlepším