Dubnický stopér Adámik už na skúške v Ipswichi

SITA|16. okt 2007 o 19:07

IPSWICH 16. októbra (SITA) - Od utorňajšieho podvečera je na avizovanej niekoľkodňovej skúške v anglickom druholigovom klube Ipswich Town slovenský futbalista Jozef Adámik. Oznamuje to oficiálna internetová ...

IPSWICH 16. októbra (SITA) - Od utorňajšieho podvečera je na avizovanej niekoľkodňovej skúške v anglickom druholigovom klube Ipswich Town slovenský futbalista Jozef Adámik. Oznamuje to oficiálna internetová stránka tímu z Portman Road, ale aj portály ako Vitalfootball, EatSleepSport či Clubcall. Dvadsaťdvaročný stopér ZTS Dubnica padol "traktoristom" do oka aj zásluhou skutočnosti, že jeho manažér Emil Kovarovič v rokoch 2000 až 2002 práve v službách Ipswichu bol hlavným skautom pre strednú a východnú Európu. "Chceme sa na Jozefa pozrieť a uvidíme, ako sa potom veci vyvinú," povedal Steve McCall, šéf "lanárov" momentálne 10. mužstva v tabuľke The Championships, teda druhej najvyššej anglickej dlhodobej súťaže.

Bývalý reprezentant SR do 21 rokov a niekdajší hráč Slovana Bratislava Adámik bol v júli v hľadáčiku ďalších dvoch "ostrovných" klubov - West Bromwichu Albion a Southamptonu. Vysokého zadáka potom v septembri chcel angažovať holandský tím Hercules Almelo, kluby však napokon nenašli spoločnú reč. Prechod stroskotal najmä na financiách. "Predstavy o odstupnom za hráča, ktorý má v Dubnici platnú profesionálnu zmluvu do leta 2009, mali zainteresované kluby rozdielne. Vedenie Heraclesu chcelo Jozefa do mužstva na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny s opciou na prípadný ďalší prestup. Dubničanom zasa nevyhovovala výška odstupného, ktorá bola pre nich neprijateľná," informoval vtedy agentúru SITA Emil Kovarovič.


Nachádzate sa tu:
Domov