Drogový díler nebohého Pantaniho putuje na 4,5 roka do väzenia

SITA|25. nov 2010 o 15:19

Taliansky drogový díler Fabio Carlino, ktorý svojho času zásoboval aj svetoznámeho cyklistu Marca Pantaniho, bol odsúdený na štyri a pol roka pobytu za mrežami.

BOLOGNA.

Je to rozhodnutie odvolacieho súdu v Bologni, proti ktorému neexistuje opravný prostriedok. Bývalý manažér siete diskoték Fabio Carlino bol jedným z dôležitých článkov talianskeho obchodu s drogami a podľa denníka Gazzetta dello Sport nimi zásoboval aj bývalého víťaza Tour de France Marca Pantaniho. Súd dokázal Carlinovi, že bol dílerom Pantaniho, ktorý v roku 2004 predčasne odišiel z tohto sveta po predávkovaní sa kokaínom. Pantaniho rodina údajne vysúdila až 300-tisícové odškodné.

Marco Pantani, prezývaný počas kariéry pre svoju holú hlavu, náušnicu v uchu a šatku "Pirát", zažil počas svojej kariéry niekoľko pozitívnych dopingových nálezov ako aj kokaínových afér. Tá posledná sa mu stala osudnou, keď jeho bezvládne telo našli 14. februára 2004 v hotelovej izbe v Rimini. Pantani je zatiaľ posledným cyklistom, ktorý v tom istom roku (1998) zvíťazil na Giro d´Italia aj Tour de France.

Nachádzate sa tu:
Domov