Dres Zlína opäť oblečie útočník Barinka,novouu tvárou bude bek Klouček

TASR|23. okt 2007 o 13:26

Zlín 23. októbra (TASR) - Do českého hokejového mužstva HC RI Okna Zlín v týchto dňoch prichádzajú dve posily. Tím českej 02 extraligy vedený slovenským ...

Zlín 23. októbra (TASR) - Do českého hokejového mužstva HC RI Okna Zlín v týchto dňoch prichádzajú dve posily. Tím českej 02 extraligy vedený slovenským trénerom Ernestom Bokrošom posilnia 26-ročný obranca Tomáš Klouček a 30-ročný slovenský útočník Peter Barinka, ktorý v Zlíne pôsobil už v rokoch 2003 - 2006.

Pražský rodák Tomáš Klouček, ktorý doteraz v kanadsko - americkej NHL odohral 104 zápasov, počas výluky NHL v sezóne 2005/2006 obliekal dresy HC Slavia Praha, HC Oceláři Třinec a HC Bílí Tygři Liberec. V tomto súťažnom ročníku NHL ho Columbus poslal na farmu do Syrakús, odkiaľ sa radšej vrátil domov.

Ako v tejto súvislosti uviedol pre český Sport Miroslav Michalovský, generálny manažér HC RI Okna, Zlínčania jeho návrat do Čiech privítali a do konca novembra ho budú v mužstve testovať. Klouček by mal prvýkrát za Zlín nastúpiť už v piatok 26. októbra.

O niekoľko dní skôr sa však v zlínskom drese predstaví bývalý slovenský reprezentant Peter Barinka, ktorý do mužstva prišiel z druholigového nemeckého Kolína. "Pokiaľ ide o návrat Barinku k nám, bola to iniciatíva trénera Bokroša. Barinka zatiaľ bude u nás na mesačnej bezplatnej skúške," citoval v utorok český denník Sport slová Miroslava Michalovského, ktoré povedal na margo Barinku. "Barinka jednu sezónu hral v našom mužstve skvele, no ďalšie dve sezóny to už také slávne nebolo. Uvidíme, čo ukáže v našom tíme teraz, " dodal Michalovský, ktorý tiež pripomenul, že mužstvu stále chýba zranený brankár Igor Murín. Podľa najnovších informácií Murín by sa na ľad mal vrátiť už v piatok 26. októbra.

Nachádzate sa tu:
Domov