Kopecká opäť žiari na dráhe, na ME získala dva tituly za 19 minút

Belgičanka Lotte Kopecká počas ME v dráhovej cyklistike 2024.
Belgičanka Lotte Kopecká počas ME v dráhovej cyklistike 2024. (Autor: Reuters)
TASR|13. jan 2024 o 23:05

Alžbeta Bačíková atakovala top 10.

APELDOORN. Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Bačíková obsadila v sobotňajších vylučovacích pretekoch na ME v Apeldoorne 11. miesto.

Zlato získala Belgičanka Lotte Kopecká pred Leou Lin Teutenbergovou z Nemecka, pódium doplnila Britka Jessica Robertsová.

V bodovacích pretekoch sa predstavila Bačíkovej krajanka Nora Jenčušová, disciplínu však nedokončila. Triumfovala opäť Kopecká pred Nórkou Anitou Yvonne Stenbergovou a Češkou Jarmilou Machačovou.

Zaujímavosťou je, že Kopecká vyhrala bodovačku o 19:55 h miestneho času. Potom si iba veľmi krátko oddýchla, pretože o 20:02 odštartovali eliminačné preteky. Jej druhé zlato bolo potvrdené o 12 minút neskôr.

V pretekoch na 500 m s pevným štartom zvíťazila Katy Marchantová z Veľkej Británie. Striebro získala Francúzka Taky Marie-Divine Kouameová a bronz vybojovala Nemka Pauline Graboschová.

V mužskom šprinte triumfoval Holanďan Harrie Lavreysen, vo finále zdolal Mateusza Rudyka z Poľska. Tretí skončil reprezentant Izraela Michail Jakovlev.

Zlato v omniu si vyjazdil Brit Ethan Hayter pred Dánom Niklasom Larsenom a bronzovým Belgičanom Fabiom van den Bosschem. Slovák Martin Chren obsadil 17. priečku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kopecká opäť žiari na dráhe, na ME získala dva tituly za 19 minút