Cibulková: Mám obdobia, keď je to veľmi ubíjajúce

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: SITA/AP)
Miloslav Šebela|31. mar 2019 o 20:00

Slovenka sa realizuje aj v akadémii.

Rozhovor pre denník SME

Vlani mala veľké plány. Chcela nadviazať na dobré zápasy z konca roka. Bola pozitívne naladená a verila, že sa opäť môže vrátiť do top 10.

Teraz je však situácia opačná. Zo šiestich zápasov v tomto roku prehrala päť.

Slovenská tenistka DOMINIKA CIBULKOVÁ priznala, že prehry na turnajoch ju ubíjajú. Dúfa, že negatívnu sériu sa jej podarí otočiť v Pohári federácie proti Brazílii.

Odohrali ste sériu turnajov v Amerike. Kedy ste pricestovali na Slovensko?

„Vrátila som sa pred pár dňami. Potrebovala som si na chvíľu od tenisu oddýchnuť a vypnúť. Boli sme na krátkom výlete v Prahe. Od víkendu už nabieham na svoj bežný tréningový režim.“

V tejto sezóne sa vám na kurtoch zatiaľ nedarí. Poznáte dôvody?

„Žiaľ, táto séria nešla podľa mojich predstáv. Konečne som však odohrala prvý zápas, ktorý môžem zaradiť medzi dobré – proti Bieloruske Viktorii Azarenkovej v Miami (Cibulková prehrala 2:6, 6:3, 4:6 – pozn. red.). Veľká škoda toho zápasu. K víťazstvu chýbalo málo.

Takýto tesný zápas potrebujem vyhrať, aby sa negatívna séria otočila a aby som opäť získala sebavedomie. Posledné dva-tri mesiace bojujem s výsledkami.

Čakám na moment, keď sa to otočí v môj prospech. Verím, že to bude čoskoro. Aj preto sa teším na Pohár federácie proti Brazílii. Dúfam, že tímu pomôžem víťaznými zápasmi a znova sa naštartujem.“

Je táto sezóna zatiaľ pre vás frustrujúca?

„Naozaj veľmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Cibulková: Mám obdobia, keď je to veľmi ubíjajúce