Je arogantná, tvrdila. Cibulková môže hrať s neobľúbenou súperkou

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|29. aug 2017 o 11:49

Predchádzajúci turnaj v New Havene mi dodal veľa sebavedomia, vraví slovenská tenistka. Na US Open postúpila do druhého kola.

NEW YORK, BRATISLAVA. Vlani hrala senzačne. Sedemkrát bola vo finále turnajov WTA, svoju formu na konci roka stupňovala a stala sa majsterkou sveta.

Prvá polovica tejto sezóny však slovenskej tenistke Dominike Cibulkovej nevyšla najlepšie. Po aprílovom zranení šľachy na ruke sa na turnajoch trápila. Od Roland Garros sa jej podarilo vyhrať deväť zápasov.

Na US Open však predviedla opäť skvelý výkon. Do druhého kola postúpila po vyradení krajanky Jany Čepelovej 6:7 (5), 6:3, 6:2.

V New Havene získala sebavedomie

Kľúčové bolo, že hoci tesne stratila prvý set, dokázala sa do zápasu vrátiť a vyhrať ho. Čepelovej tiež odvrátila jedenásť z dvanástich brejkbalov.

„Predchádzajúci turnaj v New Havene mi dodal veľa sebavedomia, dokázala som vyhrať niekoľko náročných zápasov za sebou, zvládla som ťažké situácie," vravela Cibulková.

Hoci má za sebou len jeden zápas, na US Open má šancu postúpiť až do štvrtého kola.

Titul mala na dosah. Takto Cibulková podľahla Gavrilovovej: fotogaléria

29.8.2017

Hneď v prvý deň totiž v dolnej časti pavúka, kde hrá aj Slovenka, vypadli tri nasadené hráčky – Chorvátka Ana Konjuhová, svetová sedmička Johanna Kontaová a svetová dvojka Simona Halepová. Všetko silné súperky.

Cibulková sa na betóne rozohrala k sľubným výkonom a v New Havene hrala uplynulý víkend o titul, preto to nie je nič nereálne.

Súperka, ktorú nemá v láske

Lenže v prípadom štvrtom kole ju zrejme bude čakať najťažšia prekážka - Maria Šarapovová. Nie je tajomstvom, že Slovenka nemá Rusku v láske.

„Ona je absolútne nesympatický človek. Arogantná, namyslená a chladná osoba. Keď vedľa nej sedím v šatni, ani sa len nepozdraví," vravela Cibulková o bývalej svetovej jednotke dávnejšie pre denník Šport.

„V živote som nevidela, aby sa rozprávala s nejakou hráčkou alebo niektorú z nás čo i len pozdravila. Drží si neuveriteľný odstup a po turnajoch chodí ako taký duch. Už sa k tomu ani veľmi nechcem vyjadrovať, lebo sa ma na to pýtajú hádam všade. Viem, že Maria veľmi ťažko niesla moje slová.“

V druhom kole však najskôr musí Cibulková zdolať Američanku Sloane Stephensovú, s ktorou má negatívnu bilanciu 1:2.

Odchádzala so slzami

Šarapovová pôvodne v New Yorku ani nemala hrať. Keďže sa len nedávno vrátila na kurty po odpykaní trestu za doping, v rebríčku je hlboko, až na 146. mieste. A to na hlavnú súťaž na grandslamovom turnaji nestačí.

Pomocnú ruku jej však podali organizátori a udelili jej voľnú kartu. Vďaka nej sa vrátila na grandslam po vyše osemnástich mesiacoch.

Pozrite si, ako Maria Šarapovová zdolala Simonu Halepovú: fotogaléria

29.8.2017

Návrat jej vyšiel skvelo, hoci z kurtu odchádzala so slzami. Boli od šťastia. Ruska vyradila hneď v prvom kole svetovú dvojku Simonu Halepovú z Rumunska 6:4, 4:6, 6:3.

"Nikdy neviete, čo príde po úspešnom mečbale, emócie a myseľ sa vtedy nedajú kontrolovať. Teraz som si pomyslela, že hocičím som si prešla, stálo to za to," vysvetľovala emotívnu chvíľu. „Milujem výzvy. Toto sú momenty, ktoré má napĺňajú a inšpirujú.“

Ruska potvrdila, že herne stále patrí do top 10 a s dávkou šťastia môže v New Yorku postúpiť aj do finále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Je arogantná, tvrdila. Cibulková môže hrať s neobľúbenou súperkou