Chcem ukázať, že patrím medzi amatérsku svetovú špičku, hovorí Dominik Toporcer

Reprezentant Slovenska Dominik Toporcer
Reprezentant Slovenska Dominik Toporcer (Zdroj: Facebook: Dominik Toporcer)
Vladimír Bilohuščin|18. mar 2022 o 13:47

Zástupca Pit Gym Levoča bude štratovať v nabitej perovej váhe.

BRATISLAVA. Jeden z najväčších talentov domácej scény Dominik Toporcer zamieri už začiatkom budúceho týždňa s reprezentáciou Slovenska do Amsterdamu.

Práve tu budú v dňoch 23. až 27. marca na programe majstrovstvá sveta v MMA amatérov asociácie GAMMA.  

Zástupca Pit Gym Levoča má za sebou tvrdú prípravu. Zameriaval sa hlavne na drilovanie základov MMA, ktoré na takomto fóre budú veľmi dôležité.

„Momentálne sa cítim veľmi dobre,“ prezrádza Toporcer. „Z formy som nevypadol, keďže som sa pripravoval už na februárový zápas na lige SOMMA.

Ten sa bohužiaľ nekonal kvôli pozitívnemu testu na covid, ale formu stále držím. Posledný týždeň pred šampionátom sme ju už iba dolaďovali.“

Toporcerovou najväčšou zbraňou bude komplexnosť, taktika sa však bude uberať jasným smerom. „Podľa mňa využijem zápasenie, čiže boj na zemi.“

Pri takomto formáte, kedy bojovníci absolvujú niekoľko zápasov v priebehu pár dní, je veľmi dôležité minimalizovať prijaté škody. A práve hra na zemi by k tomu mala dopomôcť.

Aj pre Dominika je reprezentácia Slovenska veľká česť. Preto chce potešiť domácich fanúšikov. „Určite pomýšľam na dobré umiestnenie.“

„Chcem hlavne predviesť svoje kvality. Ukázať, že patrím medzi amatérsku svetovú špičku. Samozrejme, najväčší úspech by bolo priniesť domov zlato,“ uznáva.

Dominik Toporcer sa na MS asociácie GAMMA predstaví vo váhovej kategórii Elite do 66 kilogramov.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chcem ukázať, že patrím medzi amatérsku svetovú špičku, hovorí Dominik Toporcer