Hrbatý odohral prvý súťažný zápas po siedmich rokoch, nečakane prehral

Dominik Hrbatý počas extraligového zápasu v Matúškove.
Dominik Hrbatý počas extraligového zápasu v Matúškove. (Autor: TASR)
Viktor Kiššimon, Igor Dopirák|8. jún 2020 o 12:48

Zápas rozhodol dramatický tretí set.

MATÚŠKOVO. Je pondelkové zamračené ráno a v dvojtisícovej dedine Matúškovo sa začína tenisový extraligový zápas proti Slovanu Bratislava.

Na dvorci číslo jeden sú tri televízne štáby, niekoľko novinárov a za plotom asi päťdesiatka zvedavcov.

Všetka pozornosť sa upiera na piateho hráča na súpiske slávneho klubu. Možno aj preto Dominik Hrbatý otvára zápas dvojchybou.

Občas zaznie jeho tradičný pokrik "pome". Síce v tlmenejšej verzii ako na centrálnom dvorci na Roland Garros či počas daviscupových duelov, ale súťaživosť v ňom ostala.

Hrbatý sa v 42 rokoch rozhodol pre jednorazový návrat na súťažné dvorce. Trval viac než dve hodiny a po nich mu obecenstvo tlieskalo.

Dominik Hrbatý v zápase Matúškovo - Slovan: fotogaléria

15.6.2020

Hrbatému za zážitok a 24-ročnému Federicovi Boscarinovi za skvelý výkon a prekvapujúcu výhru 3:6, 6:3, 7:5.

"Je to moje najcennejšie víťazstvo," žiaril po zápase Argentínčan, ktorý pôsobí ako tréner a sparingpartner v jednej z bratislavských tenisových akadémií.

"Dominik je slávne meno, pamätám si, ako som v televízii videl, ako zdolal Rogera Federera. A teraz som nad ním vyhral," tešil sa.

Hrbatý nesmútil.

Extraliga - 1. kolo

Federico Boscarino (TC Draci Matúškovo) - Dominik Hrbatý (TK Slovan Bratislava)

3:6, 6:3, 7:5

"Nie je dôvod. Hral som bez poriadneho tréningu a moja hra je výrazne ovplyvnená mojím zničeným lakťom. Prišiel som sa sem zabaviť a účel to dokonalo splnilo. Chalan hral veľmi dobre," hovorila v dobrej nálade legenda slovenského tenisu.

Semifinalista Roland Garros z roku 1999 mal naponáhlo. "Už o hodinu mám tréning na Slovane," priznal.

Hrbatý, bývalá svetová dvanástka, oficiálne ukončil kariéru v novembri 2010, o tri roky neskôr si ešte zahral v extralige.

"Chcem, aby si mladí zobrali príklad. Boja sa hrať so svojimi konkurentmi. Ja som sem išiel aj napriek tomu, že mám nejaké meno. Ale tento šport stále milujem. Srdce hráča vo mne stále je a keď hrám zápas, hrám ho vždy s rešpektom voči súperovi. A je jedno, či hrám zo zábavy, alebo súťažne," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý odohral prvý súťažný zápas po siedmich rokoch, nečakane prehral