Doma jej visel plagát Sereny, teraz ju v Austrálii senzačne vyradila

Serena Williamsová
Serena Williamsová (Autor: SITA/AP)
TASR|23. jan 2013 o 06:52

Najväčšia favoritka Australian Open prekvapujúco prehrala s krajankou Sloane Stephensovou vo štvrťfinále.

MELBOURNE. Veľký talent amerického tenisu Sloane Stephensová dosiahla životný úspech nielen prvým postupom do grandslamového semifinále, ale aj premiérovým víťazstvom nad svojím vzorom Serenou Williamsovou.

Iba 19-ročná floridská praváčka je už 29. na svete, ale vo svojej spálni jej nad posteľou stále visí plagát Sereny. Celé detstvo snívala, ako ju raz napodobí a zažije všetky jej úspechy.

Serena hrala s bolesťami

„Po dnešku by som ju už asi mohla zvesiť a dať tam svoj plagát,“ zažartovala si. Zápas sledoval aj legendárny Rod Laver, ktorý prišiel z USA napriek chatrnému zdraviu a nedávnemu úmrtiu manželky. Sedel v lóži a ostane až do finále.

Od polovice zápasu hrala Serena Williamsová s bolesťami v chrbte (seklo ju za stavu 3:4 a 0:30 pri dobiehaní stopbalu) a podávala len okolo 130 - 140 km/h. Sprvoti sa nechcela vyhovárať, ale ruchové mikrofóny zachytili jej poznámku, že toto sú najhoršie dva grandslamové týždne v jej kariére. Už v 1. kole si totiž podvrtla členok.

Viktoria Azarenková sa vo štvrťfinále najskôr dostala pod paľbu Kuznecovovej (1:4), ale potom vyhrala 12 zo 14 gemov. Stephensová jej odpratala strašiaka z cesty, lebo Azarenková má so Serenou bilanciu 1:11 a vlani 0:5.

Federer potreboval päť setov

V mužskej dvojhre vybavil Andy Murray včera dva problémy naraz. Najskôr povolil Jeremymu Chardymu len sedem hier, a potom priznal, že zápasy Rogera Federera s Tomičom, Raoničom a Tsongom boli atraktívnejšie a komerčne dôležitejšie ako tie jeho s ľahším žrebom a šiel si zatrénovať v noci pod svetlá Arény Hisense.

Murray sa totiž ani raz nedostal na večerný zápas do Arény Roda Lavera, hoci Federer, jeho zajtrajší súper v nočnom semifinále, až štyrikrát.

Federer sa potrápil v piatich setoch s Jo­Wilfriedom Tsongom, zvýšil na vzájomných 8:3, ale o všetkom rozhodol až nepresný a pasívny úvod piateho setu z Francúzovej strany (1:4).

„Roger má natrénované, vyzerá viac fit, bol v závere lepší. V mužskom tenise silná štvorka dominuje. V ženskom to tak nemôže byť, lebo sú príliš emocionálne, nestabilné, nemyslíte?“ vravel Tsonga.

„Som spokojný, bol to ťažký a vyrovnaný zápas. Jo­Wilfried tlačil, útočil, musel som sa často brániť. Na zápas s Murraym sa teším, krásna výzva, veľký súper. Čakám skvelý tenis,“ tvrdil po postupe Federer.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Sloane Stephensová (29-USA) - Serena Williamsová (3-USA) 3:6, 7:5. 6:4,

Victoria Azarenková (1-Biel.) - Svetlana Kuznecovová (Rus.) 7:5, 6:1

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Andy Murray (3-V. Brit.) - Jeremy Chardy (Fr.) 6:4, 6:1, 6:2

Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Doma jej visel plagát Sereny, teraz ju v Austrálii senzačne vyradila