Do Toronta nepôjdu Federer a ani Nadal

Roger Federer.
Roger Federer. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. júl 2016 o 11:12

Na Rogers Cupe budú chýbať traja zo štyroch rebríčkovo najlepších hráčov na svete.

TORONTO. Po obhajcovi trofeje Britovi Andym Murraym sa z nadchádzajúceho tenisového turnaja Rogers Cup v kanadskom Toronte odhlásili aj Roger Federer a Rafael Nadal. Znamená to, že na tradičnom podujatí na tvrdom povrchu z prestížnej série ATP World Tour Masters 1000 budú chýbať traja zo štyroch rebríčkovo najlepších hráčov na svete.

Prihlášku tri dni pred začiatkom potvrdila iba svetová jednotka Novak Djokovič.

"Toronto je jedným z mojich obľúbených turnajov a som sklamaný, že nebudem môcť nastúpiť pred skvelými kanadskými fanúšikmi," uviedol čoskoro tridsaťpäťročný Švajčiar Roger Federer, aktuálna svetová trojka.

"Z pohľadu ďalších turnajov je však pre mňa dôležité, aby som si po Wimbledone doprial dlhšiu pauzu. Teším sa, že sa do Kanady vrátim o rok."

Pred dvoma rokmi hral Federer vo finále Rogers Cupu. Nestačil na Jo-Wilfrieda Tsongu.

Španiel Nadal (4.) stále pauzuje so zranením zápästia odvtedy, čo sa pred tretím kolom dvojhry koncom mája odhlásil z Roland Garros v Paríži.

"Len pred týždňom som začal s poriadnym tréningom a netrúfam si odohrať taký dôležitý turnaj. Vždy som sa v Toronte cítil výborne a aj tento rok som sa veľmi tešil naň a jeho fanúšikov," uvádza sa v Nadalovom vyhlásení.

Rogers Cup sa s celkovou dotáciou 4 691 730 USD začne už najbližšiu sobotu zápasmi prvého kola kvalifikácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Do Toronta nepôjdu Federer a ani Nadal