Do korupčného škandálu zapletený aj šéf gréckej Superleague

SITA|24. jún 2011 o 15:22

Prezident klubu Olympiakos Pireus aj najvyššej gréckej futbalovej súťaže Vangelis Marinakis a reprezentačný obranca Avraam Papadopoulos sú najnovšími menami na zozname osôb spájaných so stále sa prehlbujúcim korupčným škandálom.

ATÉNY.

V piatok ich zverejnil úrad aténskeho prokurátora. Deň pred tým obvinil 15 ľudí z ovplyvňovania futbalových zápasov, prania špinavých peňazí, vydierania a ďalšej nelegálnej činnosti, z nich 10 v stredu zatkli počas hromadnej policajnej akcie. Medzi nimi sa nachádzali aj dvaja prezidenti prvoligových klubov Achilleas Beos z Olympiakosu Volos, v ktorom pôsobí dvojica Slovákov Peter Doležaj a Mário Breška, a Stavros Psomiadis z Kavalym, ako ja tréner tohto mužstva Giannis Papakostas. Na širšom zozname je už 70 osôb.

Marinakis je prezidentom Olympiakosu od júla minulého roku, šéfom Superleague je od augusta. Obviňujú ho zo "spolupráce so zločineckými organizáciami, ktorých členovia žiadali finančné a iné materiálne výhody, ako aj z účasti na korupcii a ovplyvňovaní výsledkov súťažných stretnutí".

Vedenie Olympiakosu sa bráni, že jeho tím nebol zaangažovaný do podozrivých zápasov s výnimkou jedného a že Marinakis v tom čase nebol prezidentom klubu. "Po druhé, v nahrávkach rozhovorov niet jediného dôkazu o trestnom čine. Po tretie, Olympiakos sleduje vývoj kauzy, ale jeho prioritou je budovanie mužstva pre nasledujúcu sezónu," uviedla organizácia úradujúceho gréckeho šampióna.

Zástupca kapitána Olympiakosu Avraam Papadopoulos rovnako ako ďalší hráč najvyššej súťaže Konstantinos Mendrinos z Arisu Solún čelia obvineniu z porušenia pravidiel štátnej stávkovej spoločnosti OPAP a ďalších nariadení. V rovnakej kategórii sa ocitol aj tréner gréckeho národného tímu do 21 rokov a bývalý reprezentant Giorgos Georgiadis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Do korupčného škandálu zapletený aj šéf gréckej Superleague