Do Fenerbahce po Robertovi Carlosovi možno aj Ronaldo

SITA|16. jún 2007 o 21:16

ISTANBUL 16. júna (SITA) - Brazílske futbalové superhviezdy Roberto Carlos a Ronaldo by sa mohli čoskoro opäť stretnúť v jednom mužstve. Po tom, ako 34-ročný ľavonohý obranca súhlasil s podpisom dvojročnej ...

ISTANBUL 16. júna (SITA) - Brazílske futbalové superhviezdy Roberto Carlos a Ronaldo by sa mohli čoskoro opäť stretnúť v jednom mužstve. Po tom, ako 34-ročný ľavonohý obranca súhlasil s podpisom dvojročnej zmluvy s tureckým veľkoklubom Fenerbahce Istanbul, má do toho istého tímu podľa sobotňajšieho vydania miestneho športového denníka Fanatik namierené aj o štyri roky mladší útočník, momentálne v službách AC Miláno. Naposledy obliekali obaja majstri sveta z roku 2002 dres toho istého mužstva v Reale Madrid ani nie pred pol rokom. S 15 presnými zásahmi najlepší strelec svetových šampionátov v histórii, ktorého celé občianske meno znie Luis Nazário de Lima, však v januári prestúpil do talianskeho veľkoklubu AC Miláno. Na San Sire na začiatku svojho pôsobenia zažiaril, keďže však už nemohol za “rossoneri” nastupovať v Lige majstrov (Maldini a spol. ju napokon vyhrali), ku koncu sezóny už o ňom nebolo príliš počuť.

Podľa Fanatika by odstupné za bývalého hráča PSV Eindhoven, Interu Miláno, FC Barcelona a Realu Madrid malo byť 7 miliónov eur. Fenerbahce, na lavičke korého pôsobí brazílsky kouč Zico, ponúka Ronaldovi dvojročnú zmluvu s opciou na ďalších 12 mesiacov, počas ktorej by zarábal štyri milióny eur za sezónu. Istanbulský veľkoklub by mal obe brazílske posily predstaviť verejnosti v pondelok.

Hoci vedenie Fenerbahce tieto informácie nepotvrdilo, prezident klubu Aziz Yilderim po podpise kontraktu s Robertom Carlosom vyhlásil, že “do tímu privedú ešte aj iné svetové hviezdy a určite to bude klub niečo stáť”.


Nachádzate sa tu:
Domov