Djokovičovi chýbali Federer a Nadal, zrazu nemal súperov, tvrdí jeho tréner

Novakovi Djokovičovi najmä druhá polovica sezóny nevyšla.
Novakovi Djokovičovi najmä druhá polovica sezóny nevyšla. (Autor: SITA/AP)
SITA|23. nov 2016 o 15:13

Boris Becker ešte nevie, či bude jeho spolupráca so Srbom pokračovať.

BRATISLAVA. Nemecký hlavný tréner srbského tenistu Novaka Djokoviča Boris Becker ešte nevie, či ich vzájomná spolupráca bude pokračovať.

"Novak je šéf. Pohovoríme si o tom tento týždeň," predznamenal Becker v relácii CNN World Sport po tom, ako jeho zverenec prehral 3:6, 4:6 s Andym Murraym v nedeľňajšom finále koncosezónneho šampionátu ATP World Tour Finals v Londýne a nevrátil sa pred Brita na najvyššiu priečku vo svetovom rebríčku vo dvojhre.

Becker, ktorého v Djokovičovom realizačnom štábe dopĺňa slovenský kouč Marián Vajda, zastáva názor, že dvadsaťdeväťročnému Belehradčanovi paradoxne uškodila zmena pomerov, keď pauzovali odvekí rivali: "Zrazu nemal súperov. Celá jeho éra sa viazala k Nadalovi či Federerovi. Andy bol vždy ten štvrtý. Teraz však Murray začal predvádzať, čo predtým nie," vyhlásil.

Murray zdolal Djokoviča vo finále turnaja majstrov a rok ukončí ako svetová jednotka.

Štyridsaťosemročný šesťnásobný singlový grandslamový šampión Boris Becker uznal, že Djokovič po júnovom dobytí kariérneho Grand Slamu na parížskom antukovom Roland Garros prišiel o ťah na bránku.

"Je prirodzené, že jeho motivácia trochu poklesla. Akoby zrazu nevedel, čo môže byť ďalším veľkým cieľom," dodal. Becker vedie Novaka Djokoviča od decembra 2013, Vajda je v Srbovom tíme počnúc letom 2006.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovičovi chýbali Federer a Nadal, zrazu nemal súperov, tvrdí jeho tréner